Nordre Aker Budstikke

Stjerneprodusentene er klare med «revestreker» på Grefsenkollen

Vegard og Bård Ylvisåker ble hele verdens kjæledegger med The Fox, produsert av Stargate, i 2013. Foto: Pssmidi Pål S. Schaathun - Eget verk, CC BY-SA 3.0, Lenke

Med tre av fire dager utsolgt, kan OverOslo-generalene avsløre hvilke gjesteartister produsentduoen Stargate tar med seg til Grefsenkollen på St. Hansaften. Og de letter på sløret om årets arenanyheter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2018 kl 12:24

GREFSENKOLLEN: Se for deg dette: St. Hansaften 2018. Stjerneprodusentene Stargate – som har laget låter for blant andre Rihanna, Beyoncé, Shakira, Ne-Yo, Chris Brown og Wiz Kalifa – entrer scenen som OverOslos siste headliner. Lufta er varmer godt, i det sola dupper ned bak Holmenkollåsen. Foran deg ligger hele Oslo by, og du har utsikt over fjorden, som bades i orange og rosa.

Festen er i gang.

Festivalstemning på Grefsenkollen. Foto: Gunnar Kopperud

Sett av hundrevis av millioner, men…

Husker du hvordan hele verden gikk fullstendig banans over morosangen «The Fox» fra Ylvis høsten 2013? Sangen som erobret 1. plass på VG-lista i fire uker, og klatret til 6. plass på amerikanske Billboard Hot 100 – og kunne notere topplasseringer i en rekke land, blant annet Canada, Storbritannia, Tyskland, Danmark og Sverige.

Superhiten fra 2013.


Originalvideoen fra TVNorge er sett over 740 millioner ganger på Youtube, og det finnes utallige remix-versjoner av den. Ylvis-brødrene skrev sangen sammen med blant andre Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i Stargate, som også produserte låta.

Men én ting har ikke skjedd før:

– Stargate og Ylvis skrev «The Fox» sammen, men de har faktisk aldri fremført den sammen på en scene. Det skjer nå - på Grefsenkollen! Vi gleder oss veldig til den finalen, sier festivalsjef Thorkild Gundersen.

St. Hanskvelden, OverOslos siste dag, avsluttes dermed med et skikkelig smell. Stargate tar turen fra stuio i Los Angeles for å spille sine største hits fra en lang karriere. De har jobbet sammen med noen av verdens største artister, og har trillet ut hits på rekke og rad.

Med seg på scenen til OverOslo har de med seg flere norske gjesteartister. Ved siden av Ylvis, kommer OnklP og Unge Ferrari.


Etter årets OverOslo kan festivalsjefene Thorkild Gundersen og Lars Petter Fosdahl henge opp enda flere artistbilder på festivalkontoret. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nesten utsolgt

Tradisjon tro blir også årets OverOslo en utsolgt affære. Denne uka forsvant de siste torsdagsbillettene. Det betyr at lørdag 23. juni – selve St. Hansaften – er den siste sjansen til å oppleve OverOslo i år, minner festivalsjef Gundersen.

– Lørdag er en lett blanding av hip-hop, pop og elektronisk musikk. Sugerhill Gang tar turen fra New York, mens Daniel Kvammen og Gabrielle står for pop'en, sier han.

Årets festival har ellers artister som DumDum Boys, Veronica Maggio, Sigrid, Eva Weel Skram, Vamp, Roger Hodgens fra Supertramp i samspill med Oslo Filharmonien, Marit Larsen og Raga Rockers på plakaten.

LES OGSÅ: OverOslo slapp første artist – rockelegendene i DumDum Boys i oktober i fjor


Det er en line-up Gundersen er fornøyd med. Konkurransen i konsertmarkedet i Oslo er stor i år.

– Det har aldri skjedd så mye i konsert-Oslo som det gjør denne sommeren, så vi er utrolig glade for å ha solgt 95 prosent av billettene når vi skriver 12. april. Vi legger mye jobb i både programmet og publikumskomfort, så at de kommer tilbake år etter år tar vi som en fin tillitserkæring, sier han.

Endrer arenaen

Festivalarrangørene har stadig gjort endringer i arenaområdet på Grefsenkollen, med blant annet utvidede serveringsområder, og en utvidet scene 2.

– Nytt i aenaen i år er at vi åpner også baksiden av huset under festivalen, slik at det blir mulig å gå helt rundt. Og vi viderefører den nye DNB-scenen, med plass til 2000 mennesker. Det betyr at vi får plass til syv band hver eneste kveld, så det blir nok musikk å kose seg med, sier Gundersen.

Han legger til at frivilligregistreringen nå er åpnet. Det er populært å jobbe frivillig for festivalen. For to år siden møtte Nordre Aker Budstikke en trofast frivillig-gjeng på Grefsenkollen.


– De fleste av våre frivillige er godt voksne mennesker fra nabolaget, som vil være med å skape sommerens største fest i Nordre Aker. Det er vi veldig glade for, og vi får nesten flere gode tilbakemeldinger fra gjestene på våre blide frivillige, enn vi får på artistene. Det sier ikke så rent lite!

LES OGSÅ:

Endelig går bussen til Grefsenkollen også på lørdager. Da blir det fest på toppen!

I fjor koste også statsministeren seg på OverOslo!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...