Nordre Aker Budstikke

Stølen fortsetter som UiO-rektor

Fra venstre: Prorektor Åse Gornitzka, professor Bjørn Stensaker, rektor Svein Stølen, professor Per Morten Sandset og professor Mette Halskov Hansen. Foto: UiO/Anders Lien

Svein Stølen og Åse Gornitzka blir rektor og prorektor ved Universitetet i Oslo de neste fire årene. Det besluttet Universitetsstyret i dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2021 kl 13:34

BLINDERN: – Jeg gleder meg veldig til å fortsette som rektor ved Universitetet i Oslo. Det er en institusjon jeg er veldig glad i og stolt over å få lede, sier rektor Svein Stølen i e

Valgplattformen til Stølen og Gornitzka vektlegger blant annet åpenhet, bredere deltakelse og mer forenkling i hverdagen.

– Jeg har med meg et svært dyktig team når vi nå skal ta fatt på arbeidet med å gjennomføre valgplattformen vår. Det er bra, for vi har store ambisjoner på vegne av UiO, sier Stølen.

Arbeidet med å styrke internasjonalt samarbeid både for innen forskning og utdanning blir viktig for det nye rektoratet de neste fire årene.

Listen over spennende oppgaver er lang – det er mye som rører seg i kunnskapspolitikken nasjonalt, internasjonalt og på den europeiske arena. Vi ser spesielt frem til å fortsette arbeidet med å videreutvikle samarbeidet med våre seks europeiske partneruniversiteter i CircleU., sier kommende prorektor, Åse Gornitzka.


Stølen og Gornitzka hadde ikke motkandidater, og ble derfor valgt etter at universitetsstyret hadde behandlet innstillingen fra valgstyret. Det nye rektorteamet er valgt for perioden 1. august til 31. juli 2025.

Fra venstre: Prorektor Åse Gornitzka, professor Bjørn Stensaker, rektor Svein Stølen, professor Per Morten Sandset og professor Mette Halskov Hansen. Foto: UiO/Anders Lien

Dette er Universitetet i Oslos nye rektorteam:

  • Svein Stølen, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, er professor i kjemi og rektor ved UiO 2017-2021. Stølen stilte til gjenvalg med sitt nye team, Stølen & Gornitzka.
  • Åse Gornitzka, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, er professor i statsvitenskap. Hun er viserektor for forskning og internasjonalisering fra 2017-2021 og blir prorektor med samme ansvarsområde.

  • Bjørn Stensaker, Det utdanningsvitenskapelige fakultet, er professor i pedagogikk og leder av LINK - Senter for Læring og Utdanning, og blir viserektor for utdanning.
  • Per Morten Sandset, Det medisinske fakultet, er professor i medisin og viserektor for forskning og innovasjon 2017-2020, og vil fortsette i samme funksjonen i det nye teamet.
  • Mette Halskov Hansen, Det humanistiske fakultet, er professor i Kinastudier, og blir viserektor for klima/miljø og tverrfaglighet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...