Nordre Aker Budstikke

Stolpe ut for Nydalens hjemmeløpere i Sprint-o-NM

Jon Aukrust Osmoen på vei ut fra en av de siste postene i Nydalen på lørdag. Foto: Sindre Langaas/ Nydalens SK

Det gikk ikke helt som orienteringsløperne Silje Ekroll Jahren og Jon Aukrust Osmoen fra arrangørklubben Nydalens Skiklub hadde håpet på i helgens NM i Sprintorientering på hjemmebane.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2019 kl 15:13

NYDALEN: Sprintorienteringen er en realtivt ny gren, som ble VM-løp i 2001. Den har korte distanser og svært høy fart – et vinnerløp er gjerne bare ca. 12-15 minutter – og o-løpet er flyttet fra skogen til byen, ofte i parker, på gater eller i nærskoger. Helgens mesterskap gikk langs Akerselva, mellom Nydalen og Sagene.

Nærmere 300 orienteringsløpere var påmeldt, og vanligvis ville Nydalens orienteringsløpere vært en av de største deltakerklubbene i et NM som dette. Men fordi mange av Nydalens løpere er lokalkjente i løpsterrenget, er det kun de «ferskeste» av klubbens løpere som fikk stille til start.

Og hjemmehåpene Silje Ekroll Jahren og Jon Aukrust Osmoen var blant favorittene med kapasitet til å vinne, og hadde hatt lave odds hos bookmakere om det hadde vært lov å tippe på orientering.

Stang ut for Silje og Jon lørdag

Silje Ekroll Jahren fighter seg forbi Fossums Ragnhild Hjermstad og kniper 5. plass til Nydalen i søndagens stafett. Foto: Sindre Langaas/ Nydalens SK

Silje så ut til å vinne sitt kvalifiseringsløp, men nøyere gransking av stemplingsbrikka viste at stempling manglet på en post. Det til tross for at hun skal ha blitt observert på denne av postmannskapet. Men Orienteringsforbundets regler er knivskarpe; manglende stempling resulterer i diskvalifikasjon.


Jon hadde en «B-dag» som han karakteriserte det selv. Han gikk greit videre fra kvalifiseringsløpet men fikk dårlig flyt i finalen, og endte på en 12. plass, langt bak hans egentlige kapasitet.

Stafett søndag

På søndagens stafett gikk det bedre. På de to første etappene hadde Jon og Silje med seg juniorene Ragne Wiklund og Lars Young Vik. Av disse var særlig Lars revansjesugen etter lørdagens individuelt.

Etter å ha ledet ved passering samlingsplass i finaleløpet lørdag da 1/3 av løpet gjenstod, blingset han på kartet og begynte å løpe de siste postene i feil rekkefølge. Det tok flere poster før fadesen ble oppdaget. Et klart medaljeløp endte dermed i en plassering langt ned på lista.

Både han og Ragne løp bra de to første etappene i kamp med landets fremste seniorer, men tidsdifferansen opp til de fremste tetlagene var dog for stor til at Jon og Silje selv med nestbest og beste etappetid klarte å plukke inn alt. Det endte til slutt med en hederlig 5. plass i stafetten.

Det fortelles at Nydalens arrangementssjefer Helge Stubberud og Einar Tommelstad kun mottok lovord fra løpere og ledere for et feilfritt arrangement. Særlig falt løypene og samlingsplassene i smak hos deltakerne.


Einar Tommelstad, Jon Aukrust Osmoen og Silje Ekroll Jahren. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...