Nordre Aker Budstikke

Stopper byggesaken inntil videre

Den gamle eika i Ustvedts vei. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Plan- og bygningsetaten vil ha en presisering av de faktiske forholdene ved saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2019 kl 15:35

TÅSEN:Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt klage på rammetillatelse og byggesak på Tåsen i Ustvedts vei 10. Klagerne er bekymret for en veldig gammel eik på tomta, og om den er sikret godt nok i planene. Plan- og bygningsetaten har nå stilt saken i bero i Ustvedts vei, forrige uke:

– I forbindelse med behandlingen av klage over vedtaket og tilsvar ser vi at det er nødvendig med en presisering før vi kan vurdere saken videre. Vi ser at marksikringsplan er uklar på om det faktisk skal anlegges anleggsvei under trekronen og om det skal lagres under trekronen under anleggsfasen. Tiltakshaver viser videre til disse forholdene i sitt tilsvar, skriver Plan- og bygningsetaten og viser til Småhusplanens § 6.7 som sier at det skal avsettes plass på eiendommen i plan og dybde til utvikling av rotsystem og krone.

– Treets rotsone regnes som største omkrets for treets krone. Tiltak eller byggegroper innenfor denne sonen tillates ikke. Vi gjør oppmerksom på at lagring og kjøring under trekronen også vil være avhengig av en dispensasjon fra småhusplanens § 6.7, som ikke kan påregnes. Saken settes i bero inntil vi mottar en presisering av de faktiske forholdene ved saken. Vi vil etter mottatt tilleggsdokumentasjon oversende dette til Bymiljøetaten for en ny uttalelse. Vi vil understreke at utfallet av en ny vurdering ikke er avklart, da det kan være andre vurderingsmomenter som har betydning for sakens utfall.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...