Nordre Aker Budstikke

Stor arbeidshelg på Gjøvikbanen

Kjelsås stasjon. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Hele Gjøvikbanen stenges for arbeider helga 28.-29. september. Det skal gjøres en rekke viktige jobber for å opprettholde komfort, driftssikkerhet og punktlighet resten av året, melder Bane NOR.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GJØVIKBANEN: Gjøvikbanen blir stengt fra og med lørdag 28. september ca. klokken 00.15 fram til mandag 30. september ca. klokken 05.15. Togene går som vanlig fra og med mandag morgen, ifølge Bane NOR.

Den største enkeltjobben vil foregå ved Tøyen holdeplass, der gamle jernbanebruer over Økernveien skal byttes ut med flunkende nye. Økernveien vil være stengt gjennom hele helga, og det blir skiltet omkjøring. Rutebussene i området kjører alternativ trasé. For mer informasjon, se Ruters hjemmesider eller Ruterappen.

Ved Kjelsås stasjon arbeider Bane NOR med å oppgradere diverse el-installasjoner. I tillegg til nytt teknisk hus og ny nettstasjon med økt strømkapasitet, skal det bygges nye anlegg for sporvekselvarme og plattformbelysning. I helga skal det bl.a. graves for nye kabeltraséer på tvers av stasjonsområdet og gjøres signaltekniske arbeider.

Bane NOR har tidligere meldt at arbeidene vil medføre støy.

Fra Maridalsvannet i sør til et par kilometer nord for Roa gjøres rassikringstiltak på i alt fem steder. Tiltakene er viktige for å forhindre steinsprang og ras som kan føre til avsporing. Ved Grua stasjon fortsetter arbeidet med å skifte ut masser under sporet. Ny og ren pukk gir blant annet bedre drenering, og dermed redusert risiko for frostsprengning og telehiv.


Ved Lurslia rett sør for Nittedal skal den gamle planovergangen erstattes med en ny undergang som vil gi økt sikkerhet for alle myke trafikanter som benytter den populære turveien. Fjerning av planovergangen betyr også at togene ikke lenger vil ha behov for å tute når de passerer gjennom området.

Arbeidshelga byr også på skinnebytte og omfattende sporarbeid lenger nord på Gjøvikbanen, blant annet ved Raufoss stasjon, og på delstrekningen mellom Hunndalen og Gjøvik.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...