Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Stor feiring på Sørbråten

Etter mange års kamp for en reguleringsplan - "Kongen" overrakte beviset

All bebyggelse på Sørbråten kan bli helårsboliger. - Jeg er så glad på vegne av alle på Sørbråten, sier en lykkelig vel-leder Eva Therese Graff.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2013 kl 12:17

SØRBRÅTEN: Tirsdag var avisen i kontakt med  Therese Graff fra Sørstien på Sørbråten, leder av Sørbråten vel, og som jublet over den endelige stadfestelsen av reguleringsplanen for Sørbråten.

Gledestårer

- Jeg er så glad på vegne av alle på Sørbråten, for en endelig stadfestelse av reguleringsplanen. Nå er mange års kamp over. Det felles nok gledestårer på Sørbråten nå. Miljøvernministerens stadfestelse blir nok veldig godt mottatt av de aller fleste av Sørbråtenfolket, sa ifølge henne selv en hoppende glad vel-leder.

LES OGSÅ: JUBEL PÅ SØRBRÅTEN

Og det er følgende deler av vedtaket som nå er stadfestet av Miljøverndepartementet: "Dette innebærer at all eksisterende bebyggelse legges ut til kombinert formål; nedslagsfelt/helårsbolig/fritidsbolig."

Det betyr, ifølge Miljøverndepartementet, at all bebyggelse på Sørbråten, også det som til nå har blitt betegnet som "fritidsbolig", kan bli helårsboliger. Reguleringsplanen inneholder blant annet 108 helårsboliger, og 105 fritidsboliger.

- Det må søkes på vanlig måte om bruksendring, fra for eksempel fritidsbolig til bolig, hos Plan- og bygningsetaten. Skal man bygge ut, må det i tillegg søkes om byggetillatelse på vanlig måte, sier avdelingsdirektør Bjørn Casper Horgen i Miljøverndepartementet til avisen.

Feiring torsdag

Torsdag kveld var det klart for feiring på Sørbråten velhus. .

- Flere enn 80 smilende og fornøyde Sørbråtinger dukket opp for å være med på markeringen av denne historiske begivenheten. Den ble feiret med champagne, glede og humor. Til og med "Kong en" - alias Jan Ole Bjørnholt - dukket opp, forteller Graff.

- Han overleverte selve beviset på at Sørbråten endelig er blitt regulert. Mange tanker gikk også til alle som har kjempet i en mannsalder for dette, men som ikke lengre er blant oss og ikke fikk oppleve denne kvelden, sier Graff videre.

- Men nå ser vi frem til et mer livlig og levedyktig samfunn. Hvor skole, barnehage, kollektiv transport og samhold skal blomstre. Vi ser også frem til å fortsette den gode dialog og samarbeid vi har med vann- og avløpsetaten og kommende samarbeid med plan- og bygningsetaten.

- Som leder ønsker jeg å rette en stor takk til alle som har stått på i kampen, uten deres innsats hadde vi aldri vært her vi er i dag, avslutter Graff.

Les også hele stadfestelsen på Sørbråten Vels egen hjemmeside

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...