ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Stor nedgang i ungdomskriminalitet i Oslo

Ferske tall viser at det har vært en nedgang i ungdomskriminalitet i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix (illustrasjonsfoto)

Oslo-politiet fryktet at stengte grenser og smittevernregler ville føre til økt kriminalitet blant unge. Isteden har det vært stor nedgang, viser ferske tall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2020 kl 15:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Barne- og ungdomskriminaliteten fram til juli i år falt med 34 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver NRK.

– Det kan skyldes en positiv endring i ungdommers atferd, det kan ha med koronasituasjonen å gjøre og selvfølgelig politiets kontrollvirksomhet, sier leder Rune Swahn for Oslo-politiets forebyggende enhet.

Rune Swahn er leder for Oslo-politiets forebyggende enhet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gjerningspersonene i den aktuelle statistikken er mellom 10 og 17 år gamle.

ANNONSE

Størst nedgang i narkotikalovbrudd

Den største nedgangen er i antall anmeldte narkotikalovbrudd, som har gått ned med 60 prosent. I løpet av de første sju månedene i fjor ble det registrert 402 slike anmeldelser i forhold til kun 161 i år.

– Politiets kontrollvirksomhet og mindre tilgang på narkotika i de illegale markedene på grunn av koronasituasjonen, har innvirkning, sier Swahn.

Også antall voldsanmeldelser gikk ned i den aktuelle perioden – en nedgang på 33 prosent. Swahn minner om at tallene kun gir en indikasjon på voldskriminaliteten som begås.

ANNONSE

– Når reduksjonen er så stor som 33 prosent fra fjoråret på registrert voldskriminalitet, tror vi det representerer en endring i atferden, sier han.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE