Nordre Aker Budstikke

Storartet dansk-norsk konsert etter 17. mai

Fra konserten 18. mai i Grefsen kirke. Foto: Utlånt

Dansk-norsk musikalsk forbrødring i Grefsen kirke!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2019 kl 12:43

GREFSEN: Lørdag 18. mai møttes femti barn, tretti norske og tjue danske, i Grefsen kirke. Med hvert sitt instrument - fioliner, bratsjer, celloer og kontrabasser - fylte de kirkerommet med fantastisk musikk.

Litt slitne, fortsatt med 17. mai i kroppen, var de klare for en maratondag med øving på Grefsen skole, for deretter å avslutte med konsert i kirken. Og for en konsert! Hvem skulle tro at man dagen før hadde feiret Norges løsrivelse fra den dansk-norske union?

På reportoaret stod både polka, tango og Edvard Grieg. Det har blitt en årlig tradisjon at Grefsen strykeorkester møter strykeorkesteret fra Fredriksberg i København til samspill.

Annet hvert år i Danmark og Norge. I år syntes danskene det var ekstra stas å få med seg den helt spesielle norske nasjonaldagen, og for Grefsenbarna kombineres Københavnturene med besøk i tivoliet.

– Det er hyggelig, lærerikt og sosialt givende både for store og små. Vi håper dette er et samarbeid som vil fortsette i mange år fremover, sier leder og hoveddirigent i Grefsen strykeorkester, Nina Førisdal.


Orkesteret, som er foreldredrevet, ble stiftet i 1960 og har 60-årsjubileum til neste år. Det skal selvfølgelig markeres. Vi har med andre ord mange flotte musikalske opplevelser i vente.

Etter konserten i Grefsen kirke, avsluttet barna med fotballkamp, Norge mot Danmark. Danskene vant 3-1. Neste år blir det revansj.

Fra konserten og aktivitetene 18. mai i Grefsen kirke. Foto: Utlånt

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...