Nordre Aker Budstikke

Store endringer for t-banen etter tunnelbrann

Det kjøres to avganger på ringen i begge retninger, og Linje 5 trafikkerer Vestli Sognsvann. Linje 3 fra Kolsås kjører til Storo, og snur her. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Natt til mandag brant det i en sveisevogn i tunnelen mellon Helsfyr og Ensjø. Det fører til at flere stasjoner og strekninger ikke betjenes mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2018 kl 09:53

OSLO: Som følge av en brann i T-banetunnelen mellom Helsfyr og Ensjø er det store endringer på T-banen mandag.

Det er ingen T-banetrafikk mellom Brynseng og Tøyen. Det settes inn busser på strekningen mellom Brynseng og Tøyen, melder Ruter. Også Løren stasjon er stengt, som følge av materiellmangel. Økern og Sinsen er nærmeste stopp.

T-banen kjører som følger:

  • Linje 1: Frognerseteren - Majorstuen
  • Linje 2: Østerås - Veitvet

  • Linje 3: Kolsås - Storo
  • Ringen: To tog hver retning
  • Linje 4: Innstilt
  • Linje 5: Vestli – Sognsvann (som normalt)

Ruter.no og RuterReise oppdateres fortløpende med endringer, og reisegarantien gjelder.

Gassflasker

Klokken 03.18 meldte politiet på Twitter at nødetetatene hadde rykket ut til Helsfyr stasjon, etter brann i en sveisevogn i tunnelen. Det utføres for tiden oppussingsarbeider på Helsfyr stasjon.

Arbeiderne i tunnelen skulle da ha evakuert seg selv, og ingen personer var skadet.

Klokken 07.45 meldte Sporveien dette på Facebook:

«Kl. 0735. Vi har problemer med trafikkavviklingen etter en brann i en arbeidsvogn i tunnelen mellom Ensjø og Helsfyr i natt. Brannen ble meldt klokken 0311, og skal pr. klokken 0730 være avtagende.


Gassflasker ombord har imidlertid gjort det for farlig å sende røykdykkere inn inntil nå. Det er meldt om skader på rutene i Helsfyr T-banestasjon og enkelte omkringliggende bygg. Skadeomfanget i tunnelen er ikke avklart. Det er satt inn busser på strekningen. For ytterligere detaljer og reiseinformasjon vennligst se T-banen på Twitter eller www.ruter.no Vi kommer tilbake med mer når situasjonen er avklart.»

Oversikt

- En slik brann har selvfølgelig store konsekvenser for T-banen i Oslo. Heldigvis ble ingen personer skadd. Det viktigste for oss nå å skaffe oversikt over situasjonen i samarbeid med politi og brannvesen, og bidra til at folk kommer seg på jobb og skole. Det er for tidlig å si når tunnelen kan åpne igjen, opplyser kommunikasjonsjef Cato Asperud.

Sporveien bistår nå politi og brannvesen. Sporveien vil undersøke tilstanden til blant annet skinner, strøm og signalanlegg.

Brannen får konsekvenser for T-banetrafikken mandag. Stasjonene på Helsfyr, Ensjø og Løren T-banestasjon er stengt, og det er heller ikke T-banedrift mellom Brynseng og Tøyen. Linje 5 går derimot som normalt med enkelte forsinkelser.

Natt til mandag oppstod det brann i en sveisevogn i tunnelen ved Helsfyr stasjon. Nødetatene rykket ut til stedet. Brannen er nå slukket.


Les mer om hendelsen fra NTB hos Nordstrands Blad.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...