Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Stort flertall for anonyme skoleprøver

- Mange føler nok «trynefaktoren»

Stort flertall i Ungdommens bystyremøte for anonym retting av skoleprøver. - Mange føler nok «trynefaktoren», tror Ungdomsrådets Rasmus Skrivervik.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2013 kl 17:53

NORDRE AKER/NYDALEN: Ungdommens bystyremøte, eller UBUM, arrangeres av Ungdomsrådet, en gang i året. En dagskonferanse for, av og med ungdom. Ungdommer fra Engebråten ungdomsskole, Nordberg ungdomsskole, og Berg og Nydalen videregående skoler deltar.

Konferansen skal få frem aktuelle saker som opptar barn og unge i bydelen, og som Ungdomsrådet skal jobbe med i året som kommer.

Årets UBUM-møte i bydelshuset i Nydalsveien, ble åpnet av SVs Heikki Holmås. Han snakket generelt om ungdomsmedvirkning, om ungdommenes viktige stemme i dag og i nuet, og at man må engasjere seg skal man påvirke.

Brakke, rusopplegg og retting

Så var det de unges tur. Av i alt 12 forslag fra de unge, så fikk tre av sakene flertall. «Brakke» i regi av Trikkehallen på Engebråten ungdomsskole, og for elevene i pausene, var ett av forslagene. Elevene på Nordberg  ungdomsskole har Glasshuset ved skolen.

Mens «alternativt rusopplegg» var et annet.

- Vi ønsker et alternativt «rusopplegg» for niende og tiendeklassinger. I dag er det et opplegg for åttendeklassinger, men etter vår mening er det i niende og tiendeklasse at det er mest behov, sier Rasmus Skrivervik i Ungdomsrådet på vegne av UBUM.

Tredje flertallsforslag ble «anonym retting».

- Det ble stort flertall for å jobbe for og støtte opp under anonym retting av skoleprøver, så mange føler nok «trynefaktoren» i skolen, sier Rasmus.

Høyres partiprogram

Elevorganisasjonen jobber også videre for anonym retting i skolen.

- Flere fylker har anonym retting, blant annet har Hordaland anonym retting på heldagsprøver, og andre er i gang med å prøve det ut. Elevorganisasjonen vil fortsette å jobbe for saken, og Høyre har jo også anonym retting i sitt partiprogram. Det blir spennende  å diskutere rammene rundt  anonym retting, både for ungdomsskole og videregående skole, sier leder av sentralstyret i Elevorganisasjonen, Liv Holm Heide.

Møre og Romsdal prøvde ut anonym retting, men gikk tilbake til «vanlig» retting - les mer her.

Ungdomsrådet

Bydel Nordre Aker ungdomsråd har 10 medlemmer og 4 varamedlemmer, som har blitt valgt av bydelens ungdommer i alderen 13 - 18år.

Hvert år får ungdomsrådet  tildelt midler fra en pott på 1,5 mill fordelt på alle bydeler i Oslo. Beløpet blir regnet ut i fra antall barn og unge som er registrert i bydelen. Bydel Nordre Aker får tildelt i overkant av 120 000kr, dette er penger som skal gå til tiltak som er rettet mot ungdom i bydelen og det er ungdommer som søker midler.

Kilde: Nordre Aker Bydel

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...