Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Stort nytt boligfelt på Frysja

63.000 kvadratmeter «hovedsakelig til boligformål»

Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Det rører seg på Frysja. Her kan det bli mer enn 63.000 kvadratmeter med bebyggelse, og arealet skal brukes «hovedsakelig til boligformål».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2013 kl 20:57

FRYSJA/KJELSÅS: Forslaget ligger i Plan- og bygningsetaten, prosjektet heter «Frysjaparken», og gjelder adressene Frysjaveien 40 og Kjelsåsveien 172.

Mer enn dobling av bygningsmassen

Fra planene kommer det frem at det dagens rundt 29.300 kvadratmeter «over terreng», og hovedsakelig næringsmeter, kan bli til mer enn 63.000 kvadratmeter.

LES FRA PLAN- OG BYGNINGSETATENS SAKSINNSYN HER

Omreguleringen som foreslås er blant annet :  «...å legge til rette for bymessig bebyggelse, med hovedsaklig boligformål. Det er planlagt parallelloppdrag der flere arkitektkontorer utarbeider løsningsforslag for bolig.

I tillegg foreslås en mindre del kontor, tjenesteyting og forretning med lokalt kundegrunnlag. Atkomst forutsettes fra Kjelsåsveien og Frysjaveien ...» står det blant annet i sakspapirene.

5 - 7 etasjer

Boligene planlegges i blokker på 5-7 etasjer, og det legges til grunn at eksisterende bebyggelse kan rives.

Les også: Jubel på Frysja

Bydelen vil ha skole

Planinitiativet ble nylig behandlet i bydelens miljø, plan- og samferdselskomité. Følgende er deler av vedtaket komiteen anbefaler til bydelsutvalget, torsdag 24. oktober:

«Det aksepteres en bymessig bebyggelse der utnyttelsesgraden blir opp mot 170% og en byggehøyde på 5-7 etasjer ... Det forventes at utbygger avsetter plass til en 6-avdelings barnehage innenfor planområdet ...

Det forutsettes at det avsettes en skoletomt på inntil 15.000 kvm i Frysjaveienområdet, og at dette avklares parallelt med planarbeidet for Frysjaveien 40 ...» står det i forslag til vedtak.

Les også: Her bader de i Akerselva - i januar!

Skolebehovsplanen

I samme komitémøte ble også byrådets forslag til skolebehovsplan diskutert.

I planen kommer det også frem at byrådet i forbindelse med Skolebehovsplan for 2014-2024, foreslår at det vurderes tomtekjøp i Frysjaveienområdet eller Sogn med tanke på framtidig skoleutbygging i bydel Nordre Aker.

Les også: Skolekrangel i vest

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...