Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Støtter alternativ trasé for stolheisen i Grefsenkollen

Utbyggers planlagte trasé for stolheis - svartstiplet, NOAs alternative forslag til trasé – oransje heltrukket linje. Naturvernforbundets illustrasjon

KOMMENTAR:Under stolheisen vil skogen måtte fjernes, noe som vi tror vil utgjøre et stort inngrep.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2019 kl 08:48

I april skrev Nordre Aker Budstikke om planene for nye Grefsenkleiva og Trollvann, der Bymiljøetaten er prosjektleder. Trykk her for å lese hele saken. 8. mai skal det avholdes informasjonsmøte på Grefsenkollen.

Svært mange ser frem til et nytt og forbedret alpinanlegg ved Trollvann og Grefsenkleiva. Likevel, det oppstår det - som vanlig - noen utfordringer når et område som brukes til flere ulike aktiviteter skal oppgraderes.

Ingeborg Briseid Kraft (V) Foto: Privat

I dette tilfellet gjelder det den planlagte stolheisen fra parkeringsplassen i bunnen av bakken på Årvoll og opp til toppunktet på Grefsenkollen. Heisen vil nemlig gå rett over eventyrskogen og stien opp til den historiske uteliggerhytta i Oslo - en siste rest av etterkrigstidens boligmangel og vanskelige sosiale forhold.

Under stolheisen vil skogen måtte fjernes, noe som vi tror vil utgjøre et stort inngrep i eventyrskogen og bety slutten for hytta.


Naturvernforbundet har foreslått en alternativ trasé for stolheisen som skåner den verdifulle eventyrskogen. Nordre Aker Venstre håper at dette forslaget vurderes slik at ulike interesser kan møtes til glede for både alpinister og andre friluftsmennesker.

Venstre vil skåne eventyrskogene og støtter Naturvernforbundets forslag til alternativ trasé for stolheisen.

Ingeborg Briseid Kraft (V)

Her er Naturvernforbundets innspill til Fylkesmannen:


Nordre Aker Budstikke har spurt Fylkesmannen om prosessen videre:

– Status i vernearbeidet er at vi har hatt en innspillrunde i forbindelse med oppstart av verneprosess for blant annet Grefsenkleiva og Trollvann. Medio mai vil forslag til verneområder (avgrensing og forskrift) legges ut på høring, sier Ellen Lien, seksjonssjef naturforvaltning - skog og fjell, Fylkesmannen i Oslo og Viken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...