Nordre Aker Budstikke

Vekket av støy:

– Hørtes ut som betongsaging

Det er for tiden arbeider på Sogn transformatorstasjon. Foto: Christian Fredrik Borg

– Forholdet er tatt opp med entreprenør, vi beklager de ulemper dette medførte, sier Hanne Gudding, kommunikasjonsrådgiver i Statnett til avisa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOGN: Beboer reagerte sterkt på støy fra Sogn transformatorstasjon, natt til tirsdag:

– Entreprenøren holdt på med det som hørtes ut som betongsaging pågående frem til klokken 00.40, natt til tirsdag. Dette var rundt 100 meter fra vårt soveromsvindu, forteller leser, og som ringte politiet om støyen.

Oppdragsleder Alexander Østerhaug i Oslo-politiet oppsummerer fra loggen, tirsdag:

– Fikk fikk melding klokken 00.15. Det var om byggeaktivitet. Politipatruljen var på stedt etter en halvtimes tid, da var det stille der, og ingen personer var å se, ifølge Østerhaug.

Ifølge Statnett vil den nye transformatorstasjonen på Sogn ta mindre plass enn nå. Foto: Christian Fredrik Borg


Avisa har vært i kontakt med Statnett som eier stasjonen:

– Vi kan bekrefte at det ble utført støyende arbeider utenfor regulert arbeidstid ved Gaustadveien. Forholdet er tatt opp med entreprenør og det vil følges opp videre. Vi beklager de ulemper dette medførte, sier Hanne Gudding, kommunikasjonsrådgiver i Statnett til avisa.

Sogn transformatorstasjon

Fra informasjonen om transformatorstasjonen står det blant annet at Sogn transformatorstasjon ble satt i drift første gang i 1949. Hovedtyngden av komponenter i anlegget er fra 1960 og har nådd forventet levealder. '

Videre står det blant annet følgende om arbeidene på stedet:

«Arbeidene med å fornye Sogn transformatorstasjon er godt i gang. Det meste av bygningsmassen er på plass. Fortsatt gjenstår det en del bygningsmessige arbeider før vi kan starte å installere utstyret.


Det var i 2018 Stanett fikk konsesjon av NVE om å fornye Sogn stasjon, og bygge et nytt gassisolert kompaktanlegg. Deler av dagens luftisolerte anlegg rives, men skal være i full drift mens det nye anlegget bygges. Den nye transformatorstasjonen vil ta mindre plass enn dagens anlegg.

Vi holder på med prosjektaktiviteter ved Sogn transformatorstasjon. Den ligger i Nordbergveien 109. Arbeidene skal etter planene være ferdig i 2022.»

Transformatorstasjonen på Sogn har vært i drift siden 1949. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...