Nordre Aker Budstikke

Støy og gnister på jernbanelinja

Ved Grefsen stasjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Mellom 1. og 12. desember utfører Bane Nor vedlikeholds- og moderniseringsarbeid på Gjøvikbanen. Sover du lett bør du forberede deg på noen bråkete netter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2017 kl 12:29

GREFSEN-MOVATN: Bane Nor moderniserer Gjøvikbanen. I den forbindelse vil det i tidsrommet 1.-12. desember bli foretatt skinnesliping på en rekke delstrekninger mellom Gjøvik og Grefsen.

Natt til 10., 11. og 12. desember er det strekningen mellom Grefsen stasjon og Movatn som står for tur.

Nattarbeid Gjøvikbanen

Arbeidene utføres av Baneservice AS på oppdrag fra Bane Nor, og vil medføre støy og gnister blant annet knyttet til bruk av skinnegående spesialmaskiner for sliping av spor.

– Vi beklager ulempene som følge av støy, men understreker samtidig at slipetoget hele tiden er i bevegelse slik at periodene med kraftig støy vil være relativt kortvarige og forbigående. Vi gjør ellers oppmerksom på at lokale helsemyndigheter samt politi og brannvesen er orientert om arbeidene, skriver Bane Nor i en sms som er sendt til personer i områdene der arbeidene skal foregå.

Detaljer om arbeidene/delstrekninger:


Natt til 2.12. (23.05-06.00): Eina-Gjøvik

Natt til 3.12. (21.45-05.45): Jaren-Eina

Natt til 4.12. (23.05-04.15): Roa-Jaren

Natt til 6.12. (23.45-05.15): Grua-Monsrud

Natt til 7.12. (23.45-05.15): Bjørgeseter-Jensrud


Natt til 8.12. (22.00-06.00): Jensrud-Åneby

Natt til 9.12. (23.00-07.00): Åneby-Sandermosen

Natt til 10.12 (23.00-07.00): Movatn-Grefsen

Natt til 11. og 12.12.(22.45-06.00) Movatn-Grefsen

På sine nettsider svarer Bane Nor på spørsmål som måtte kunne komme om arbeidene. Vi gjengir disse her:

Hvorfor nattarbeider?

Ved arbeider på – eller i nærheten av jernbanespor, er det av sikkerhetsmessige og praktiske årsaker nødvendig med full stans i den ordinære togtrafikken. Gjennom å utføre nødvendig modernisering og forebyggende vedlikehold i perioder av døgnet med liten/ingen trafikk bidrar vi til å sikre at færrest mulig av NSBs kunder på Gjøvikbanen blir berørt.

Beskrivelse av arbeidene

Slipetoget kjøres med en hastighet på ca. 6 km/t, og har 16 slipesteiner som sørger for bedre sporkvalitet og økt levetid på skinnene. Skinnesliping bidrar også til å redusere støyen fra togskinnene når tog passerer. Like etter slipingen kan lyden fra togene oppleves litt annerledes enn vanlig, men etter noen dager vil omgivelsene oppleve mindre støy fra togtrafikken.

LES OGSÅ: Her ødelegger søppelbilen en av landets mest brukte skiløyper

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...