Nordre Aker Budstikke

Student skal ha fremsatt trusler mot BI

Handelshøyskolen BI skal ha blitt utsatt for trusler fra en student i høst. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Dette bekrefter Handelshøyskolen onsdag kveld.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2019 kl 21:48

OPPDATERT: Onsdag kveld melder politiet at de har pågrepet en mistenkt i saken. Les oppdatert sak ved å trykke her.

NYDALEN: Flere medier skriver onsdag 18. september om trusler mot Handelshøyskolen BI i Nydalen.

Kommunikasjonssjef ved BI, Ole Petter Syrrist-Leite, bekrefter truslene, men kan ikke gå nærmere inn på detaljer.

– Vi mottok i begynnelsen av september bekymringsmeldinger fra studenter, om at en medstudent kom med alvorlige trusler. Politiet ble umiddelbart varslet og de iverksatte tiltak for å sikre studentene, og vi er i løpende dialog med politiet, sier han til Nordre Aker Budstikke.

Syrrist-Leite kan ikke svare på hva slags tiltak som er iverksatt, og viser til politiet. Han legger til at all aktivitet ved BIs campuser går som normalt.


I januar i år mottok studenter ved BI trusler om skyting under et studentarrangement, ifølge Dagbladet. Det aktuelle arrangementet skal ikke ha funnet sted på skolens område.

Dette ble også da bekreftet av Syssist-Leite:

- Vi anmeldte saken samme dag som vi mottok varselet. Dette tok vi svært alvorlig, sa Syrrist-Leite, som ikke ønsket å kommentere innholdet i truslene eller om dette ville få konsekvenser fra skolens side, sa han til Dagbladet.

Nordre Aker Budstikke kommer tilbake med mer.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...