Nordre Aker Budstikke

Studentene har fått egen storstue på Blindern

Runa Kristine Fiske, leder i Studentparlamentet ved UiO, var med å markere den offisielle åpningen av Union Blindern med shuffleboard. Foto: Elisabeth H. Todal/UiO

I forrige uke åpnet det nye møtestedet Union Blindern. Storstua skal bidra til et mer levende, sosialt og inkluderende campus i en studiehverdag med mye digitalundervisning, skriver SiO.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

BLINDERN: På Union Blindern kan studentene spille biljard, dart eller ta en runde med shuffleboard med gode venner. Det er også mulig å slappe av i en lenestol med en god bok, eller møte vennene sine over en god kaffe.

– Union Blindern viser at vi ikke bare tilbyr mat og drikke, men en møteplass for studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo. Vi følger myndighetenes retningslinjer for smittevern, og ønsker å legge til rette for trygge møtesteder, sier Steffen H. Greff, administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, i en pressemelding fra Studentsamskipnaden.

Union Blindern – eller Union371 som stedet også omtales som på SiOs nettsider – holder til i Frederikkebygget, midt på campus Blindern. Allerede i oktober 2018 åpnet den første puben i Union-konseptet – Union864 i Kringsjå studentby. Tallene i Union-navnet spiller på postnummeret der stedet ligger.

Samarbeid med UiO og studentene

SiO-styreleder Jonas Virtanen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Union er et spleiselag mellom UiO og SiO, og skal bidra til levende campus, skriver de.


– SiO har tre viktige ambisjoner. Vi skal ruste studentene med møteplasser og mestringsverktøy, vi skal ha en tydelig bærekraftprofil og vi skal gjøre Oslo til en fantastisk studentby. Alle tre punktene krever samarbeid med UiO og studiestedene, og Union Blindern er et godt eksempel på hva vi kan få til, sier Jonas Virtanen, student og hovedstyreleder i SIO.

Studentene trenger et levende campus. Det er noe både SiO og UiO legger stor vekt på, og derfor betyr det strategiske samarbeidet om campusutvikling så mye.

Rektor Svein Stølen på Universitetet i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Union er et resultat av at både studenter og universitetsledelsen lenge har ønsket seg et sosialt sted uavhengig av studiums- eller foreningstilhørighet, sier Svein Stølen, rektor ved UiO.

Videreutvikle studentkulturen

Den offisielle åpningen av Union Blindern markerte at den nye storstuen for studentene er på plass.


– Vi tror og håper Union Blindern vil bli et godt supplement til de studentdrevne tilbudene på campus og en arena for de foreningene som ikke har egne lokaler. Dette kan bidra til å videreutvikle en allerede god studentkultur her på Blindern, sa Eva Strømme Moshuus, nestleder i Velferdstinget i Oslo og Akershus i sin tale på åpningsdagen.

Fakta om Union Blindern

  • Ligger i Frederikkebygget, Problemveien 11. Har åpent 9-18 mandag til fredag.
  • Frokostmenyen inneholder fersk påsmurt og kaffedrikker, til lunsj serveres salater og varm focaccia, og om ettermiddagen er det steinovnsbakt pizza og snacks på menyen.
  • Her kan du også møtes for å spille blant annet biljard, shuffleboard, bordtennis, sjakk og dart.
  • SiO Mat og Drikke følger myndighetenes anbefalinger og retningslinjer, og har strenge smittevernsregler på sine serveringssteder.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...