Nordre Aker Budstikke

Topptalenter til Nydalen:

Studentene jobbet med caset i 30 timer, «innesperret» på hvert sitt hotellrom

Vinnerlaget: Studentene Richie Lou, Ximei Li, Nathan May og Emily Zhen. Foto: HANDELSHØYSKOLEN BI

«Hvis man er bekymra for at fremtiden ser mørk ut, så bør man se hvor flinke disse studentene er. Så kan man sove godt om natten.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2018 kl 09:09

NYDALEN: Studentlag i verdenstoppen fra ni forskjellige land har denne uken samlet seg på Handelshøyskolen BI for å delta på BIs internasjonale case-konkurranse.

Pressemeldingen fra handelshøyskolen forteller videre om finalen som var 15. februar: BI International Case Competition (BIICC). Konkurransen har blitt en arena hvor verdenstoppen innen case-miljøet er representert.

Rektor

– Dere har blitt utfordret til å hjelpe Orkla med å forbedre operasjonell effektivitet i hele forsyningskjeden. Jeg gleder meg til å se finalistene som presenterer de tre beste løsningene, sa BI-rektor Inge Jan Henjesand da han ønsket velkommen til årets finale.

Rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI ønsket velkommen til årets finale. Foto: HANDELSHØYSKOLEN BI

Ni lag fra tolv land hadde blitt til tre: National University of Singapore, The University of New South Wales og The Wharton School, og University of Pennsylvania.


Studentene hadde jobbet med caset i 30 timer, «innesperret» på hvert sitt hotellrom.

Nådeløs konkurranse

Ingen pallplass på BIs lag dette året, men nivået på konkurransen skal også være«latterlig høyt»

– Jeg har truffet minst 15-20 konsulentselskaper de siste årene som har pitchet denne typen prosjekter for oss. […] Faktisk så har ingen av dem levert så mye detaljert innsikt og så mye innhold som dere har gjort i løpet av de siste to timene, sa Mikael Harder, direktør for Production Strategy Developement i Orkla om det generelle nivået da tiden var inne for å kåre en vinner.

Mikael Harder, direktør for Production Strategy Development i Orkla, var også på plass i Nydalen denne uken. Foto: HANDELSHØYSKOLEN BI

Til slutt var det The Wharton School, en av USAs topp handelshøyskoler, som stakk av med seieren i årets konkurranse. Laget var håndplukket av den faglige coachen blant totalt 25 lag som hadde søkt om å få være med.


– Flere av oss har vært med på case-konkurranser helt siden vi begynte på skolen. Men disse internasjonale konkurransene som denne som holdes her i Oslo, er på en måte toppkonkurransene i verden, hvor alle teamene i verdensklasse møtes og konkurrerer. Og det er noe vi ønsket å være en del av, forteller Richie Lou fra Whartons vinnerteam.

Reelle case

Pressemeldingen forteller videre at casene som lanseres på BIICC alltid er basert på et område som BIs samarbeidspartnere ønsker belyst. I årets konkurranse var det Orkla som er Nordens ledende leverandør av merkede forbruksvarer, som sto for business caset. Studentenes utfordring var å komme med innovative og gjennomtenkte strategier til hvordan forsyningskjeden kan effektiviseres.

– Det viktigste studentene lærer er å jobbe tverrfaglig med å løse et reelt business case, forteller case-ansvarlig på BIICC Svein Lund som til vanlig er høyskolelektor på Handelshøyskolen BI. Studentene må identifisere problemstillinger og finne en løsning på dem. Deretter må de vise hvordan løsningen skal implementeres og regne på hvor lønnsom investeringen kommer til å være.

Dommerpanelet består utelukkende av norske næringslivsledere.

– Konkurransen er også en glimrende mulighet til å bli kjent med forretningskulturer i andre land. For å lykkes i BIICC må man gjøre research på norske bedrifter og sette seg inn i den skandinaviske ledelsesmodellen, fortsetter Lund.


Det er også sosiale arrangementer gjennom uken.

- Det er en fantastisk mulighet til å lære om noe i en kort tidsperiode. Og for å kunne møte lag fra hele verden. Jeg tror neppe det finnes en annen mulighet hvor man møter mennesker fra Norge, Danmark, Singapore eller hvor det matte være. Og at vi samles for å løse et problem. Det synes jeg er kjempekult, sier Ximei Li, en av de andre fire studentene fra Whartons vinnerlag.

Prosjektleder for BIICC Marielle Solvang Nilssen ved Handelshøyskolen BI er overbevist om at
læringen om samarbeid på tvers av landegrensene utgjør en stor verdi for studentene. Også hun tar av seg hatten for de unge og lovende:

- Hvis man er bekymra for at fremtiden ser mørk ut så bør man se hvor flinke disse studentene er, så kan man sove godt om natten.

BIICC

BI International Case Competition (BIICC) er delt inn i to. I november 2017 ble det holdt en
nasjonal konkurranse hvor BI studenter fra alle BI campusene deltok. Vinnerne av denne gikk
videre til den internasjonale konkurranse som ble holdt denne uken.


Årets konkurranse hadde deltakere fra handelshøyskoler i Singapore, USA, Australia, California, Sveits, Thailand, Portugal og Danmark.

Marielle Solvang Nilsen og Svein Lund har fått tildelt en Award of Excellence av International Business Association for Case Competition Coaches (IBACC) for sitt arbeid med å på kort tid bygge opp BIICC til å bli en internasjonalt anerkjent konkurranse.

Dette er tredje gang konkurransen arrangeres. 48 deltagere fordelt på tolv lag fra ni forskjellige land deltok. Arrangementet fant sted på Handelshøyskolen BI – campus Oslo, 10. – 16. februar.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...