ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Styrker oppsynet ved drikkevannskildene

Maridalsvannet, Oslos drikkevann. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Det er mange som liker å raste ved vann. I restriksjonsområdene ved drikkevannskildene tillates det ikke rasting nærmere enn 50 meter, minner Vann- og avløpsetaten om.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2020 kl 10:34

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Beredskapsetatene forbereder seg på en hektisk påske i Oslomarka.

– I denne spesielle tiden vil vi be alle turgåere om å bruke sunn fornuft når det gjelder bål og ferdsel ved drikkevannskildene. I dagens korona-situasjon er tur i skog og mark et godt, og kanskje det eneste alternativet vi har til aktivitet i påsken. Oslomarka har en haug av flotte friluftsområder som befolkningen har glede av. Vi vil minne alle på om å ferdes forsiktig nær drikkevannskildene og være spesielt aktsomme med båltenning, skriver Vann- og avløpsetaten i en pressemelding.

Det går også frem at Vann- og avløpsetaten har styrket bemanningen for drikkevannsoppsyn, og har satt opp skilt og kart med drikkevannsrestriksjoner ved en rekke utfartsparkeringer i Nordmarka.

– Det er mange som liker å raste ved vann. I restriksjonsområdene ved drikkevannskildene tillates det ikke rasting nærmere enn 50 meter. I tillegg er det forbudt med bading, telting, fisking og bruk av båt, minner Petter Morstad, overingeniør i Vann- og avløpsetaten, om.

Skogbrannfare

På tross av at det generelle bålforbudet ikke trer i kraft før 15.april, er det meldt skogbrannfare noen steder på Østlandet.

ANNONSE

– Skogbranner krever store ressurser og er tidkrevende arbeid. Vi vil oppfordre folk til å kun bruke godkjente bål- og grillplasser i marka. Matpakke og drikke på termos er et godt alternativ. Hvis du likevel skal tenne bål, husk å slokke skikkelig før du går, sier Sigurd Folgerø Dalen, informasjonssjef i Oslo Brann- og redningsetat.

Press på bemanningen

Det står videre at dagens situasjon er ekstraordinær på alle måter, og Oslo kommune jobber hardt med å opprettholde beredskapen.

– Det er satt inn smitteverntiltak blant medarbeiderne i alle etater. Skogbrann og brudd på drikkevanns-forskriftene krever krever utrykning og utsetter en allerede presset bemanning for unødig smittefare. Hjelp oss – bruk fornuften, oppfordrer beredskapsetatene.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE