Nordre Aker Budstikke

Styrker oppsynet ved drikkevannskildene

Maridalsvannet, Oslos drikkevann. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Det er mange som liker å raste ved vann. I restriksjonsområdene ved drikkevannskildene tillates det ikke rasting nærmere enn 50 meter, minner Vann- og avløpsetaten om.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2020 kl 10:34

OSLO: Beredskapsetatene forbereder seg på en hektisk påske i Oslomarka.

– I denne spesielle tiden vil vi be alle turgåere om å bruke sunn fornuft når det gjelder bål og ferdsel ved drikkevannskildene. I dagens korona-situasjon er tur i skog og mark et godt, og kanskje det eneste alternativet vi har til aktivitet i påsken. Oslomarka har en haug av flotte friluftsområder som befolkningen har glede av. Vi vil minne alle på om å ferdes forsiktig nær drikkevannskildene og være spesielt aktsomme med båltenning, skriver Vann- og avløpsetaten i en pressemelding.

Det går også frem at Vann- og avløpsetaten har styrket bemanningen for drikkevannsoppsyn, og har satt opp skilt og kart med drikkevannsrestriksjoner ved en rekke utfartsparkeringer i Nordmarka.

– Det er mange som liker å raste ved vann. I restriksjonsområdene ved drikkevannskildene tillates det ikke rasting nærmere enn 50 meter. I tillegg er det forbudt med bading, telting, fisking og bruk av båt, minner Petter Morstad, overingeniør i Vann- og avløpsetaten, om.

Skogbrannfare

På tross av at det generelle bålforbudet ikke trer i kraft før 15.april, er det meldt skogbrannfare noen steder på Østlandet.


– Skogbranner krever store ressurser og er tidkrevende arbeid. Vi vil oppfordre folk til å kun bruke godkjente bål- og grillplasser i marka. Matpakke og drikke på termos er et godt alternativ. Hvis du likevel skal tenne bål, husk å slokke skikkelig før du går, sier Sigurd Folgerø Dalen, informasjonssjef i Oslo Brann- og redningsetat.

Press på bemanningen

Det står videre at dagens situasjon er ekstraordinær på alle måter, og Oslo kommune jobber hardt med å opprettholde beredskapen.

– Det er satt inn smitteverntiltak blant medarbeiderne i alle etater. Skogbrann og brudd på drikkevanns-forskriftene krever krever utrykning og utsetter en allerede presset bemanning for unødig smittefare. Hjelp oss – bruk fornuften, oppfordrer beredskapsetatene.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...