Nordre Aker Budstikke

Superinnbytteren reddet Lyn - snøt topplaget for serieseieren

Foto: Christian Fredrik Borg

I et uhyre spennende byderby mellom erkerivalene Lyn og Vålerenga på Kringsjå sikret hjemmelaget plassen i Toppserien neste år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGSJÅ: For det var mye som sto på spill i byderbyet mellom Lyn og Vålerenga på Kringsjå lørdag ettermiddag.

Lyn kunne sikre plassen i Toppserien med seier. Om bortelaget vant, ville de sikre seg seieren i Toppserien - under forutsetning av at Rosenborg ga poeng til Sandviken.

Det var bortelaget som hadde størst press da kampen ble avsparket 13.00. Dersom det ikke ble seier, ville de risikere å slippe Rosenborg før seg før den siste serierunden.

Det ble et spennende derby mellom Lyn og Vålerenga på Kringsjå lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg

1-0

Lyns Mimmi Löfwenius Veum pådro seg et gult kort etter å ha dratt med seg tre av motstanderne.


I det 44. spilleminuttet ble det corner til Vålerenga. Janni Thomsen fra bortelaget header ballen i mål, og stillingen er 1-0 til gjestene etter den første omgangen.

Det ble et spennende derby mellom Lyn og Vålerenga på Kringsjå lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Bortelaget avsluttet den første omgangen bra. Det var blå-draktene som tok hovedføringen i første del av kampen, men Kringsjå-damene svarte godt og sto imot.

Lyn viser blod på tann

Etter 57 spilte minutter får Lyns Camilla Linberg straffe. Hun blir taklet i det hun er på vei i full fart fremover.

21-åringen tar selv straffen og setter ballen i venstre del av målet mens keeperen går motsatt. Lyn utlingner og stillingen er 1-1- da det gjenstår en halvtime av kampen.


Det ble et spennende derby mellom Lyn og Vålerenga på Kringsjå lørdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Vålrenga-delegasjonen svarte med noen heftige gloser. Få minutter senere blir Vålerengas Dejana Stefanovic straffet med et gult kort etter en stygg takling.

Dobbel raid

Det skal gå nesten en halvtime ut i andreomgang før Lyn svarer. Runa Lillegård, som har slitt med en kneskade og spilt lite i år, får ballen på midtbanen. Det er ingen som klarer å ta igjen 19-åringen fra Alta, og hun leker med motstanderens forsvarer før hun putter ballen pent i målet.

Runa Lillegård scoret to mål i kampen mot Vålerenga. Foto: Christian Fredrik Borg

Tolv minutter senere svarer Vålrenga da Stefanovic utlingner til 2-2.


Så viser den 19-år gamle altaværingen igjen med ett minutt igjen av ordinær spilletid. Skuddet går over keeper, og Vålerenga klarer aldri å svare igjen.

Hjemmelaget vant kampen 3-2 og sikret dermed plassen i Toppserien for neste år.

Lyn-spillerne var jublende glade etter å ha slått rival Vålerenga 3-2 på hjemmebane. Foto: Christian Fredrik Borg

– Fantastisk lagmoral

– Jeg klarer ikke å si noe annet enn at det er en fantastisk lagmoral, sier hovedtrener Ole Johan Aas til Nordre Aker Budstikke etter kampen.

– Vi viser oss slik vi vil være det første kvarteret. De får et fortjent 1-0 mål.


Lyns hovedtrener Ole Johan Aas. Foto: Christian Fredrik Borg

Aas mener de trengte straffen til Linberg.

– Etter det blir det kaos. De har så mye å spille for, det er en del mentalt som spiller inn, men jeg synes de håndterer det bra. De får satt et vanvittig godt trøkk på oss. De tar for stor risiko, og da har vi kontringsspillere. Den som fikk vist seg frem i dag, var uten tvil Runa Lillegård, oppsummerer en fornøyd Lyn-trener.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...