Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Får pris:

Mener superkokk og TV-kjendis fra Nydalen har gjort matredding kulere

Den Nydalen-bosatte kjendiskokken Christer Rødseth mottar prisen fra markedssjef for melk i Q-Meieriene, Pål Rasmussen. Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid

Kokk, restauranteier og programleder Christer Rødseth er et forbilde for mange. Denne uken ble han tildelt Q-Meierienes matredderpris for sitt engasjement i kampen mot matsvinn gjennom NRK-programmet Matsjokket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2020 kl 09:57

NYDALEN: Sammen med Mette Nygård Havre, ildsjelen bak folkebevegelsen «Spis opp maten» delte Q-Meieriene ut prisen til den blide kokken og TV-personligheten. Det melder meieret selv i en pressemelding.

– Det å få en pris for å tenke smart, samtidig som jeg kanskje har inspirert til å ikke kaste mat, er veldig overraskende og utrolig koselig, sier Rødseth.

Han bodde før på Disen, men flyttet tidligere i år til Nydalen, ifølge Aftenposten.

Christer: – Spis opp maten

Det er et dystert faktum at én tredel av maten vi produserer havner i søpla. Selv tror prisvinneren at folk flest ikke er klar over hvor mye mat og drikke som kastes.

– Hadde vi vært klar over det hadde nok alle blitt mer bevisste. Budskapet mitt er enkelt «Spis opp maten!», med små og enkle grep kan man faktisk gjøre en enorm forskjell, sier han i pressemeldingen.

Siden 2018 har Q-Meieriene delt ut Matredderprisen. En utmerkelse som går til de, eller den, som gjør det lille ekstra i kampen for å redusere matsvinn.

Om Matredderprisen:

  • Delt ut av Q-Meieriene siden 2018. Får inn 20-30 nominasjoner til prisen hver måned.
  • Matredderprisen er en utmerkelse Q-Meieriene overrekker en organisasjon, privatperson eller andre som gjør det lille ekstra i kampen mot matsvinn.
  • 14. oktober deler Q-Meieriene ut selve hedersprisen «Årets matredder» på Norges største matredderdag. I år blir denne digital og åpen for alle.
  • Til nå har Christer Rødseth for «Matsjokket», Ingrid Spord for «Mer Enn», Haugen Gardsmat, ISS Kantine ved Nordeahuset, MiljøMarie, Trine på Gården, Kidsa Løvåsbakken, Spildegarden, Mette Nygård Havre, Coor Kantiner for Equinor og Siv som er kokk på SFO Frøyland Skule vunnet prisen.

Kilde: Q-Meieriene

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

– Hele Norge sperret opp øynene

Q-sjef Bent Myrdahl er glad for at Christer går i bresjen for å opplyse om matsvinn. Han er overbevist om at hans rolle som landslagskokk og programleder har bidratt til å rekruttere flere tusen nye matreddere.

I fjor ledet Christer programmet «Matsjokket» på NRK, han har tidligere også deltatt i Farmen kjendis. Han er kaptein på kokkelandslaget og har bakgrunn som kjøkkensjef på restaurantene Vaaghals og Code i Bjørvika.

– Det trengs sterke virkemidler for å flytte grenser. Da Christer ledet Matsjokket på NRK tror jeg omtrent hele Norge sperret opp øynene, sier Myrdahl.

Q-sjef Bent Myrdahl (f.v.), salgssjef for storhusholdning Ove Jarland Røed, prisvinner Christer Rødseth, markedssjef for melk Pål Rasmussen, leder for folkebevegelsen «Spis opp maten» Mette Nygård Havre. Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid

Myrdahl håper at engasjementet rundt matsvinn vedvarer når «sjokket» har lagt seg. Som Q-sjef har han i en årrekke hatt tett dialog med utålmodige forbrukere for å finne nye og innovative løsninger for å hindre matsvinn.

Christer har gjort matredding enda kulere

Ildsjel Mette Nygård Havre mener Christer har gjort matredding enda kulere og bidratt til en positiv holdningsendring.

– Christer er et fantastisk forbilde. Han er en kunnskapsrik og smilende matredder som har lært folk at man må bruke sansene og droppe datoskrekken en gang for alle. Denne prisen er virkelig vel fortjent, sier hun.

Noen tenker kanskje at matredding er vanskelig å gjennomføre i praksis? Da har Christer noen superenkle tips til hvordan du kan redusere svinnet:

– Om man har en «Spis først» hylle i kjøleskapet er det enkelt å navigere og spise opp mat som du allerede har åpnet. Bruk sansene – se lukt og smak før du kaster. I tillegg er mye gjort om vi alle planlegger litt bedre, handler litt sjeldnere, skriver handlelister og tar bevisste valg når vi står i butikken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...