Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tippeligaspillere til Lyn?

Supporterne samler inn lønn til spillerne

Lynsupporterne tar virkelig ansvar, og har startet storstilt innsamlingsaksjon. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

«Ekte Fotball - Ekte Fans», fra hjemmesiden til Olja Lyn. – Jeg tror ikke det finnes maken til supportere, ifølge Lyns A-lagstrener Tresor Egholm, som for øvrig har et veldig klart nyttårsforsett.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2015 kl 08:55

KRINGSJÅ: – Selvfølgelig å rykke rett opp i andre divisjon igjen!

ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

Tresor Egholm tok over ansvaret som Lyn A-lags hovedtrener etter sommeren, sammen med Mikal Emil Aaserud. Det gikk bedre etterhvert, Lyn scoret flere mål og vant også kamper. Men det var for sent og for lite poeng i bånn. Og nedrykk til tredjedivisjon.

Men nå ser trener, supportere og spillere bare fremover. Supporterne ser ikke bare fremover, men har i tillegg satt i gang en storstilt innsamlingsaksjon, slik at det blir penger i kassa til spillerne - gjennom Olja Lyn med egen facebook-side.

LES OGSÅ: Snart nytt år og nye muligheter, Astrid hjelper deg å finne både den fysiske og den mentale formen

Tar ansvaret

– Klubben har via sitt ordinære budsjett ikke mulighet til å lønne spillere, så vi har påtatt oss ansvaret med å skaffe inn penger blant Lyn-sympatisører foran 2016-sesongen, ifølge Jan Revfem, styremedlem i Olja Lyn.

Han legger til at så langt har mer enn hundre personer bidratt.

Fra facebooksiden til Olja Lyn, så går det også frem at supporterne i 2014 også mobiliserte til A-laget, noe som innbrakte nesten 600.000 kroner i lynkassa, fra i alt litt over 100 personers bidrag.

Fattige studenter og de med lønnskonto

– I år, etter nedrykk, og da man skulle tro klubben lå nede med brukket rygg, har på litt over én uke 114 personer sagt de vil gi økonomiske bidrag for å få klubben opp igjen. Totalt er 570.000 kroner kommitert for! Målet om 650,000 nærmer seg kjapt! står det videre på FB-siden.

Videre at pengene skal sette Lyn i en unik posisjon, der laget fra tredjedivisjon kan bygge opp et lag for fremtidig suksess i høyere divisjoner.

– Det som burde glede alle Lynhjerter er engasjementet vi ser. 114 personer, fra fattige studenter til de med lønnskonto, har bidratt med det de kan. Og antallet stopper ikke der.

– Helt unikt

Tresor Egholm er overveldet over engasjementet til Lyn-supporterne og Bastionen.

– Dette er helt unikt - jeg tror ikke det finnes maken til Lyn-supporterne i noen annen klubb. Denne støtten gjør at vi kan beholde stabiliteten i stallen, og forsterke med nye spillere som ikke bare skal være i Lyn i 2016, men som skal være med å jage opprykk også i 2017! Lyns klubbkasse er det ikke mye penger i fra før, så uten støtten fra Olja Lyn, så måtte alle spillerne vært på amatørkontrakt, sier Egholm, som også selv bidrar økonomisk til aksjonen.

– Litt fra mange blir en stor sum til slutt. Det er ikke så mange tusen kronene de best betalte får hver måned i lønn, men likevel vil innsamlingsaksjonen bidra til at vi kanskje kan hente inn spillere med tippeligaerfaring og førstedivisjonserfaring. Vi har noen navn på blokka, forteller treneren.

ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

Forventer

Som nok også kjenner på at det er store forventninger til neste fotballsesong - 2016.

– Alle forventer vel at vi rykker rett opp i andre divisjon igjen. Det presset må vi som trenere bare ta. Og vi blir jo veldig inspirert av det store engasjementet rundt laget - er jo også en grunn til at vi sa ja til å bli trenere for A-laget!

Første kamp ut er NM-kvalik - 15. mars. Første seriekamp blir borte, 9. april mot M/S Manglerud Star.

– I de første kampene i sesongen kan alt skje. Men viktige kamper de aller første - de kan gi selvtillit for resten av sesongen!

Kontraktsituasjon Lyns A-lag per 17. desember 2015:

Ola Sætherbakken - Forlenget ut 2016
Benjamin Nesjø Nyheim - Forlenget ut 2016
Morten Lyngstad Bjørshol - Signert fra egen Jr. stall
Kjell Magnus Flølo - Signert fra egen Jr. stall
Mads Peder Sveen - Forlenget ut 2016
Emil Borkø - Forlenget ut 2017
Fadel Karbon - Under kontrakt ut 2016
Simen Høglien - Under kontrakt ut 2016
Bjørn Lidin Hansen - Under kontrakt 31.10.2016

Spillere fra juniorlaget er signert ut 2016, bortsett fra Marius Stabel Eriksen som er signert ut 2017.

Ikke lenge etter at Nordre Aker Budstikke publiserte denne saken, ble det også kjent at
Jonas Scheie Hammer fortsetter i Lyns a-stall sesongen 2016, midtbanespiller fra Follo.

I tillegg til 98-modell Eirik Aalstad Bækkelund tar på seg lyndrakt i kommende sesong. Den tredje nysigneringen er 97-modell Morten Lyngstad Bjørshol, som kom fra Stabæk før årets sesong, og fikk totalt fem a-kamper - les mer på hjemmesiden.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...