Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

SV vil skrote «aktivitetssone-begrepet» i Marka

Hva vil byrådspartiene med aktivitetssonene, som ikke allerede er mulig å få til i marka med dagens lovgivning, spør Arnodd Håpnes i SV. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ILLUSTRASJONSFOTO)

SV vil stå vakt om Markaloven som verktøy for å bruke Marka på en riktig og skånsom måte. Vi sier derfor ja til skroting av begrepet aktivitetssoner!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2015 kl 16:19

Høyre og Venstre mener handicappede og skientusiaster trenger aktivitetssoner for å få bedre tilgang på Marka, sier de på nab.no og andre steder. Derfor ønsker de å etablere aktivitetssoner.

LES AKTIVITETSSONE-DEBATTEN HER:

Dette er helt feil. Aktivitetssoner har ingen ting med tilrettelegging for ski eller handicappende å gjøre, fordi slik tilrettelegging kan enkelt gjøres i dag, gjennom å bruke Markaloven og de demokratiske prosessene som ligger der.

Hva er det H og V skjuler?

Høyre har lenge ønsket å parkere Markaloven i deler av Marka for å bygge både boliger og andre typer idrettsanlegg innenfor Markagrensa. Hva er det de egentlig planlegger, for eksempel i Grefsenkollen og på Hestejordene, som de ikke vil diskutere åpent og behandle på vanlig måte gjennom Markaloven?

SV ønsker at alle interesseparter skal få delta i arbeidet med tilrettelegging og bruk av Marka, slik Markaloven forutsetter.

SV er mest bekymret fordi H og V verken er enige med seg selv eller hverandre om hva som skal tillates, eller ikke tillates, i aktivitetssonene. Noen ganger sier V at det ikke er noe mystisk, men hvorfor kan man da ikke forholde seg til og bruke Martkaloven, som det etablerte demokratiske og involverende verktøyet?

Andre ganger glipper det ut fra både H og V at man kanskje likevel ønsker å bygge noen ballbinger eller en liten sandvolleyballbane?

Derfor handler aktivitetssonene om å gjøre inngrep i Marka som man ellers ikke får lov til. Høyre og andre har lenge snakket om å bygge ballbinger, og skateboardparker her. SV mener slike anlegg hører hjemme der brukerne bor, inne i byen og ikke ute i Marka.

Derfor frykter vi sterkt Venstre og Høyre sitt kamuflerte råkjør for å snikinnføre bygging av anlegg som ikke hører til i Marka, i det de kaller aktivitetssoner. Dette er både å sette Markaloven til side og å parkere alle andre interessegrupper sine medbestemmelsemuligheter for hvordan Marka skal brukes. De vil gnage i Markagrensa, som i praksis vil bli flyttet.

SV står vakt om Markaloven!

Og når katta mjauer inne i sekken så mener SV det er på tide å åpne den og sleppe ut dyret. Begrepet aktivitetssoner i Marka er og blir en metode for å snikåpne for andre aktiviteter enn det Markaloven tillater.

Derfor ønsker SV å skrote begrepet aktivitetssoner og bruke Markaloven for å gjøre de tilretteleggingene som trengs for å vedlikeholde og eventuelt styrke de Marka-aktivitetene som er etablert og som fortsatt skal foregå i Marka.

Arnodd Håpnes
5. kandidat Nordre Aker SV

Følg Nordre Aker Budstikke og debatten på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...