Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

KOMMENTAR

«Svakheter bygger også karakter og styrke»

HANNE KRISTIN ROHDE Foto: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

– I dag har yngstemann vært oppe til muntlig eksamen i 10. klasse, siste etappe av et krevende semester med tentamener, prøver, eksamen og nå altså muntlig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2015 kl 19:40

Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde (53) fra Nordberg har jobbet 25 år i politiet som politiadvokat, politiinspektør og leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo Politidistrikt. I dag er hun foredragsholder, blogger og forfatter.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Hvordan kom vidit at det ble viktigere å være perfekt enn å være seg selv?

I dag har yngstemann vært oppe til muntlig eksamen i 10. klasse. Dette var siste etappe av et krevende semester med tentamener, prøver, eksamen og nå altså muntlig.

Jeg er stolt av ungene våre. Men jeg har lenge hatt med meg en bekymring om denne dyrkingen av dyktighet og flinkhet som omgir dem.

Vi har vært heldige og hatt gode lærekrefter med god innsikt i relasjonspedagogikk.

Likevel, ungdom er sterkt utsatt for tidlig å få en følelse av at de ikke er gode nok. Karakterer. Valg av skole. Opptak på ønsket skole. Mange får et påtrengende og fortvilet behov for å flykte inn i online-spill, rusmisbruk eller ensomhet.

Jeg håper at jeg alltid vil være kapabel til å pushe frem mine barns eget grunnstoff.

Fordi både mennesket og tilværelsen er feilbarlig.

Å gjøre ham trygg på at du blir sett og godtatt som deg. Ikke som det pappa og jeg eller andre vil at du skal ligne. Det er en av mine fremste oppgaver.

Fortelle at dine svakheter også bygger din karakter og dine styrker.

Da og bare da får han den beste bærekraft gjennom livet.

Hanne Kristin Rohde

Blogginnlegget ble først publisert på hjemmesiden til Rohde.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...