Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Svært overrasket over lokalpolitikernes støtte til tennishall

Nærmiljøet samler seg i protest mot tennishaller på Disenjordet

Grefsen Tennisklubbs forslag om permanent hall over de nederste banene, har fått naboer og nærmiljø til å samle seg i protest.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2014 kl 13:28

DISEN: - Vi er en del av ett større nettverk med naboer og andre Grefsen og Kjelsås-beboere. Vi vil kjempe mot at tennishaller skal ødelegge det fine åpne grønne området som Disenjordet er i dag, sier talsmann for aksjonen, Jørn Lie.

Nettverket har opprettet støttegruppe på Facebook, i tillegg til underskriftskampanje mot planene.

Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten støtter ikke forslaget til tennisklubben, og som eventuelt vil kreve en omregulering fra "fri- og parkområde". Derimot har lokalpolitikerne så langt støttet forslaget, i bydelens miljø, plan- og samferdselskomité, med forutsetning om at det skaffes «erstatningsareale» til arealet som forsvinner ved en eventuell hall.

Les også: Her skyter kvinner over 90' med gevær

Torsdag 27. mars skal saken endelig behandles av lokalpolitikerne i bydelsutvalget.

- Svært overrasket

- Vi er svært overrasket over lokalpolitikernes foreløpige støtte til disse planene. I dag brukes Disenjordet av «alle», og det fremstår som en grønn lunge og ett hyggelig avbrekk i en fortettet trafikkert bydel. De snakker om «erstatningsareale» - men hvor i all verden skal det tas fra? spør Lie.

-  En ny stor tennishall vil endre hele områdets preg. Mens det nå er åpne baner, fri luft og åpen himmel vil en innebygget tennishall endre hele områdets preg. Aktiviteten vil foregå innendørs, utsyn blir begrenset og hele arealet rundt vil preges av den store dominerende bygningen, mener Lie og aksjonsgruppen.

- Det er et mål for kommunen og politikere å bevare de grønne lungene og friarealene i Oslo. Nå satser bydelspolitikerne i Nordre Aker på å gjøre det motsatte, nemlig bygge ned et åpent område med en stor dominerende bygning. Det virker lite gjennomtenkt, mener aksjonsgruppen.

Blant annet i kommuneplan for Oslo, vedtatt i 2009, står følgende: «Markagrensen, fjorden, grøntområder og vassdrag skal bevares».

Les også: Mer enn 700.000 over prisantydning for 121 kvadrat

Trafikk

Naboene frykter også økt trafikk i nærmiljøet - og på jordet - ved permanent tennishall.

- Ikke bare i de omkringliggende veiene, men også mer ulovlig kjøring og parkering på gangveien. Det skjer allerede daglig nå - vi har mye dokumentasjon på dette, blant annet bilder tatt på og rundt gangstien i forbindelse med trafikk til tennisklubben, sier Lie.

Han legger til at gangveien er del av skoleveien for mange av nærmiljøets skolebarn fra 1 - 10 trinn, til skolene Disen, Morellbakken og Engebråten.

- Tennisklubben burde i det miste sørge for at parkeringsplassene klubben disponerer er måkt i vinterhalvåret, ifølge Lie.        

Tviler på lange ventelister                                         

Naboaksjonen tviler også på tennisklubbens «lange ventelister».

- Det er positivt at barn og unge ønsker å være i aktivitet. Tennis er en bra sport som vi ikke har noe mot. Tennisklubben legger til grunn at det er lange ventelister for treningstid. Men samlet, sett tror ikke vi at det er så stor mangel på kapasitet i Nordre Aker, sier Lie.

- Vi stiller i bydelsutvalget neste torsdag, da skal vi fortelle akkurat hva vi synes om dette forslaget, avslutter Lie.

Avisen har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med tennisklubben for kommentarer, men har foreløpig ikke lykkes.  

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...