Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sykkeleliten varmer opp til sykkel-NM

Maridalen siste stopp før norgesmesterskapet i sykling.

Den hjemlige sykkeleliten får sin generalprøve i en tøff rundbaneløype Maridalen søndag, før de i sykkel-NM to uker etter braker sammen med stjernene Kristoff, Hushovd og co.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Det er ikke ofte Oslos befolkning får se ordentlige landeveisritt over den klassiske distansen 170 km med felt på to hundre ryttere - men sjansen er der nå.

Sondre Holst Enger, som vant fjorårets ritt, er favoritten i dette feltet, som også rommer et svensk 8-mannslag med ryttere fra Sverige, Nederland og Finland.

Det tredje av sesongens kun fire Norgescup-fellesstartritt går i Oslo søndag 15. juni, og dagen før holdes et temporitt over 12 km som oppvarming.

Rittene er en del av Idrettsklubben Heros 100 års jubileumsarrangement, og start og mål er begge dager ved Maridalen skole. Det holdes løp for kvinner og menn, junior og senior.

Arrangørklubben Hero har deltakere i begge seniorklassene og i juniorklassen for menn, og alle disse er lommekjente i løypene i Maridalen. Hero-laget i juniorklassen for menn er anført av Torbjørn Hejman, som blant 97 deltakere ble nummer tre i sesongens første Norgescup-ritt, i Skien.

I kvinneklassen stiller IK Hero med Katrine Hofstad og Marie Ommundsen, som også er klubbens sekretær i jubileumsåret. Begge er i stand til å kjempe om topp 10-plasseringer på en god dag.

Både tempo- og fellestartrittene kjøres i en 12 km lang, krevende rundbaneløype med to sugende motbakker. Spesielt den ene midtveis i runden, hvor rytterne må forsere 85 høydemeter i løpet av halvannen kilometer.

Senior menn kjører søndag 14 runder, tilsvarende 168 km, mens senior kvinner skal tilbakelegge åtte runder, tilsvarende 96 km.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...