Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sykkelen gratis på T-banen hele dagen

BYRÅDEN: Miljø- og samferdselsbyråden åpner nå for å ta med sykkel på T-banen i hele sommer, hele dagen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Lettere å vurdere grønne reiser med sykkel, da kan bilen stå, ifølge samferdelsesbyråd Guri Melby (V).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2015 kl 10:25

NORDRE AKER/OSLO: Fra nå og til og med 15. august kan de som ønsker det ta med sykkel på T-banen gratis alle dager – også i rushtiden.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

- Jeg har bedt Ruter legge til rette for at de som ønsker det kan kombinere sykkel og kollektivtransport i sommer. Da er det lettere å vurdere grønne reiser. Gratis sykkel om bord på T-banen er et tiltak som gjør det mer attraktivt å la bilen stå, sier Guri Melby, byråd for miljø og samferdsel.

Gjelde uansett reisetidspunkt

Ordningen med gratis sykkel på T-banen utenom rushtiden ble innført som et permanent tilbud i mars 2014. Dette er blitt godt mottatt av de reisende. Om sommeren er det færre passasjerer om bord på T-banen og byråden ønsker at ordningen skal gjelde uansett reisetidspunkt. Når det i tillegg er gratis å ta med sykkel blir det enklere for mange å komme seg rundt, går det frem av pressemelding fra byrådsavdelingen.

Les også: Rekkehuset gikk 1.250.000 over takst!

Byråden fortsetter.

– Flere kan benytte seg av muligheten til å sykle til jobben. Mange unge har sommerjobb og kan nå lett komme seg rundt. Det er også friluftslivets år og Oslomarka har mange spennende turmuligheter. Sykkelprosjektet har blant annet laget en oversikt over 10 barnevennlige sykkelturer i Oslo. Ta banen og sykkel med hele familien og prøv ut ruter som Østensjøvannet rundt, parksykling i byen eller strekningen Vestli-Grorud-Sinsen, sier Guri Melby.

Sykkel og kollektivt

På lengre sikt mener Ruter at det finnes mange muligheter i å kombinere sykkel og kollektivtransport. Det er et mål at den forventede veksten i persontransporten skal tas med sykkel, gange og kollektiv. Et tilbud som gir flere og bedre valgmuligheter for de reisende blir prioritert i det videre arbeidet med kollektivtransport i Oslo.

Tilbudet med gratis sykkel på T-banen i sommer gjelder ikke buss for T-bane. De som reiser med sykkel bes vise ekstra hensyn til passasjerer som reiser med rullestol eller barnevogn. Ruter gjør samtidig oppmerksom på at passasjerer fortsatt må kjøpe barne- billett for sykkel på trikk, buss og båt, og at fører avgjør om det er plass her.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...