Nordre Aker Budstikke

Sykkelfeltene blir kraftig forsinket

Tåsenveien, i retning Tåsen senter. Her skulle bilene ha vært erstattet med sykkelfelt, ferdig i 2020. Nå er prosjektet frsinket, og starer i 2020. Arbeidet skal ta to år. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det har tatt lenger tid enn planlagt å erverve eiendom langs Tåsenveien. Dermed blir sykkel-prosjektet utsatt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Det var allerede i januar 2013 at bystyret vedtok en omregulering for Uelands gate, Tåsenveien og Nordbergveien, for at det skal kunne anlegges sykkelfelt i Tåsenveien mellom Uelands gate ved Voldsløkka og Kaj Munks vei (Tåsen senter). I 2016 opplyste Bymiljøetaten at planlagt oppstart var 2018. Da vi var kommet til mars 2019 og ingenting hadde skjedd, svarte Bymiljøetaten at oppstart igjen var utsatt til høsten 2019.

– En av grunnene til at det har blitt utsatt er at det har vært nødvendig å gjøre endringer i prosjekteringen underveis. Dette for å samkjøre med andre prosjekt som er tilgrensende til Uelands gate, Tåsenveien og Nordbergveien. Prosjektet har også blitt større og har ført til mer arbeid både for byggherre og prosjekterende konsulent, sa Katrine Sætre, Overingeniør Sykkelplanseksjonen i Bymiljøetaten, i mars i år.

Utsatt til høsten 2020

Nå går det frem av etatens nettsider at oppstart er utsatt enda ett år:

«Oppstart er utsatt til sommeren/høsten 2020. Arbeidet vil vare i omtrent to år fra oppstart.

Årsaken til utsettelsen er at arbeidet med erverv av grunneiendommer har tatt lenger tid enn planlagt. Før vi kan starte med arbeidet må det gjennomføres totalt 41 grunnerverv langs traseen. Det er inngått avtale med de fleste grunneierne, men det er fremdeles noen som gjenstår.


Byggeplanene er klare, men byggingen starter først når alle formaliteter er på plass.

Du vil få informasjon i god tid før selve arbeidene i gata starter,» skriver Bymiljøetaten på sine nettsider.


Har trolig tatt tid

I mars i år spurte vi etaten om det var slik at prosjektet krevde ervervelse av privat grunn, og om dette var avklart.

– Prosjektet krever ervervelse av privat grunn. Avtaler med de fleste grunneiere er allerede på plass, svarte Sætre i Bymiljøetaten.


– Hvordan er dialogen med naboer? spurte vi.

– Det har blitt gjennomført en eller flere befaringer på hver enkelt eiendom og en god del oppfølgning i etterkant. Det har også vært delt ut et informasjonsskriv i postkassene til de som bor langs Tåsenveien, sa hun den gangen.

Du kan lese mer om prosjektet, og hva Bymiljøetaten i mars sa om den tidligere uenigheten med grunneierne om at parkeringsmuligheten i Tåsenveien forsvinner, i denne saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...