Nordre Aker Budstikke

Sykkelveien utsettes ett år

SYKLING UNNTATT ENVEISREGULERING MED MOTSTRØMS SYKKELFELT (illustrasjon): I Jutulveien mellom Tåsenveien og Pastor Fangens vei planlegger Bymiljøetaten å etablere et sykkelfelt mot regulert kjøreretning for biltrafikk Foto: Bymiljøetaten

Bymiljøetatens høring om sykkeltiltak i Jutulveien er nå utsatt ett år etter at naboer uttrykte bekymring for uventede konsekvenser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2017 kl 10:43

TÅSEN: Bymiljøetaten har besluttet at det ikke skal bygges ny sykkelvei i Jutulveien før det har blitt etablert beboerparkering i området, samt å utsette høringen om veien kan stenges for gjennomgående trafikk.

Fremdriften av sykkeltiltaket endres dermed fra høsten 2017 til sommeren 2018, hvor en omfattende trafikkanalyse vil ta sted i 2017.

– Vi skulle selvsagt ønske at sykkelfeltet kunne kommet på plass i år, men summen av innspill fra beboere samt bydelsutvalgets vedtak gjorde at vi besluttet å vente til neste sommer når beboerparkering innføres i samme område, sier Liv Jorun Andenes, kommunikasjonsansvarlig i Sykkelprosjektet, til Nordre Aker Budstikke.

Slik går sykkeltrasen Foto: Bymiljøetaten

– Uheldige konsekvenser

Sykkelprosjektet i Bymiljøetatens forslag for å gjøre Jutulveien bedre for syklister og fotgjengere fikk mange innspill i et åpent informasjonsmøte den 30. juli.


Flere naboer uttrykte bekymring for at parkeringssituasjonen i området skal forverre seg i følge av tiltakene, og fikk derfor gjennomslag for forslaget om å vente med gjennomføring av sykkelvei inntil gjennomføring av beboerparkering innføres samtidig.

Bydelsutvalget i Nordre Aker uttalte at de er positive til forslagene om sykkeltiltak i Jutulveien, men at de kan ha uheldige konsekvenser for beboerne.

– Vi mener imidlertid at forslaget som nå foreligger vil ha uheldige konsekvenser for beboerne dersom det ikke samtidig blir etablert beboerparkering i området, blant annet for å hindre mye fremmedparkering av ansatte på Ullevål sykehus.

– Det bør også vurderes om Jutulveien kan stenges for gjennomkjøring av biler og at det tilrettelegges for begrenset beboerparkering, av- og pålessing og TT-transport i veien, så fremt det ikke går ut over trafikksikkerhet og framkommelighet for gående og syklister.

LES MER: Kraftig protest fra naboer o gbydelsutvalget på sykkelforslaget i Jutulveien


Foto: Bymiljøetaten

Motgående sykkelfelt

Bymiljøetaten har tidligere uttalt at det er et behov for å etablere sykkelfelt på begge sider av gaten, skrev Nordre Aker Budstikke i fjor.

Jutulveien er i dag enveiskjørt, med gateparkering. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Jutulveien er enveisregulert, og for å gjøre det mulig å sykle i begge retninger, er det dermed nødvendig å etablerte et motgående sykkelfelt.

Møtet 30. juni belyste hvordan flere naboer har uttrykt sin usikkerhet rundt trafikksikkerhet, ønske om fartsreduserte tiltak, og muligheten for å stenge gjennomkjøring i frykt for biler kjører i for stor fart.


– Vi fikk inn mange gode innspill i høringsperioden, og vi vil nå blant annet se på muligheten for å stenge Jutulveien for gjennomgangstrafikk, sier Andenes.

Dette skal gjøres i trafikkanalysen som skal foretas i 2017. En oppsummering av høringsinnspillene samt Bymiljøetatens svar finner du HER (ekstern lenke).

Les mer om forslaget til sykkeltiltak på Oslo kommunes nettsider.

LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...