Nordre Aker Budstikke

Synes du det er utfordrende å være fjortis-forelder?

SaLTo-koordinator Pia Fossum i Bydel Nordre Aker inviterer til foreldrekvelder. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Da er du herved invitert til egne foreldrekvelder. – Hvor du kan få støtte, tips, råd og mulighet til å stille spørsmål til ressurspersoner fra skolene, skolehelsetjenesten, barnevernet og politi, forteller SaLTo-koordinator Pia Fossum i Bydel Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2018 kl 13:42

NORDRE AKER: Dette er et SaLTo-tiltak, samarbeidsmodellen til Oslo kommune og Oslo politidistrikt for å forebygge kriminalitet og rusmisbruk blant barn og unge, og et samarbeid på tvers av instanser i bydelen, og skoler.

Ressurspersoner

– Bydel Nordre Aker ønsker å legge til rette for et tilbud til foreldrene med barn i alderen 13 til 16 år. Det finnes mange tiltak for foreldre med små barn, men at dette tilbudet blir mindre når barna blir eldre. Tilbudet skal være en arena hvor foreldre kan komme og møte andre foreldre, få støtte, tips, råd og mulighet til å stille spørsmål, men også ha tilgjengelige ressurspersoner fra skolene, skolehelsetjenesten, barnevernet, fagkonsulent for psykisk helse, politi, ruskonsulent, og SaLTo koordinator, forteller Pia Fossum fra sistnevnte.

Ressurspersonene vil alternere på å være tilstede ved foreldretreffene, og ved behov legge til rette for tematikk.

Synliggjøre mulighetene

– Ved å styrke foreldrene i sin rolle, men også synliggjøre hjelpetiltakene og mulighetene i bydelen gjennom et åpen dør tilbud, vil vi legge til rette for tidlig forebyggende innsats, sier Fossum videre.

Første møte i regi av SaLTo, onsdag 24. januar, er lagt til Morellbakken skole. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

24. januar

Allerede neste onsdag er første foreldrekveld, onsdag 24.01.18 på Morellbakken skole kl 18.00 – 20.00.

– Men selv om kveldene er lagt til en skole, eller sted så er alle foreldre velkomne uavhengig av hvilken skole barnet deres går på. Stedene rullers for at det ikke skal bli oppfattet som en tilbud som bare gjelder de som tilhører et bestemt område, sier også SaLTo-koordinatoren, som oppfordrer alle Nordre Aker-foreldre til å følge facebooksiden til SaLTo.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...