Nordre Aker Budstikke

T-banen kjører igjen etter nesten tre timer med full stans

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

En datafeil førte til full stans på t-banen onsdag morgen. Nå er trafikken i gang igjen, men med redusert tilbud.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2018 kl 11:03

OSLO: Det er Sporveien som klokken 09.15 onsdag morgen meldte at de har dataproblemer, som setter hele t-banenettet ut av spill.

OPPDATER: Like før klokken 11 er trafikken i gang.

– Vi har nå i gang et kvarterstilbud, det betyr at 7,5-minuttsavgangene på linje 2 og 3 er inndratt. Årsaken er at vi i stor grad kjører på et system som krever noe mer luft mellom togene. Så nå går det baner igjen, om enn med et noe mer redusert tilbud enn vanlig, sier pressekontakt Jan Rustad til Nordre Aker Budstikke.

Tidligere onsadag morgen meldte vi dette:

«Vi har mistet all datakommunikasjon. T-banen blir stoppet på nærmeste stasjon til vi får systemene opp å gå igjen. Forsinkelser og innstilte avganger må beregnes,» skriver Sporveien på Twitter.


Ruter opplyser at reisegarantien gjelder. Se oppdaterte meldinger på Ruters avviksside.

Ifølge Sporveien er datafeilen i T-banens Driftssentral.

– Det er en feil i det sentrale signalstyringgsystemet. Vi jobber på spreng for å få rettet feilen, sier pressevakt Jan Rustad i Sporveien, til Nordre Aker Budstikke.

Klokken 09.50 er det likevel helt umulig å si noe om hvor lang tid det vil ta før banene er i trafikk igjen.

– Vi vil oppfordre de reisende til å benytte alternativ transport. Det er bare å beklage. Men reisegarantien gjelder, sier Rustad.


På Twitter skriver Sporveien at de på grunn av feilen ikke får brukt høyttaleranlegget til å gi meldinger.

Saken oppdateres!

LES OGSÅ: Ble du hentet av buss for trikk i morges? Dette er årsaken til at Sporveien ikke har nok trikker i trafikk

LES OGSÅ: Sommeropplevelser med Ruter: Se hva som skjer når 33 personer får gjøre som de vil i sommerjobben

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...