Nordre Aker Budstikke

Politiet til folk som tenner bål:

– Ta dere sammen!

Politiet retter en kraftig pekefinger mot folk i marka natt til fredag. Nå sendes brannbiler til Grefsenkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2020 kl 09:52

GREFSENKOLLEN: Det var stor utfart med folk i Maridalen skjærtorsdag, slik Nordre Aker Budstikke skrev.

Det har de siste dagene vært flere branner i marka.

Skjærtorsdag kom et bål ut av kontroll og et område på 150-200 kvadratmeter i Maridalen brant, ifølge brannvesenet.

Mange har benyttet det fine påskeværet til å overnatte i skogen. Dagsrevyen hadde torsdag kveld et innslag fra Grefsenkollen, der mange hadde slått opp hengekøye for natten.

Like etter midnatt, natt til fredag, går politiet ut med en sterk oppfordring til folk som tenner opp bål, til tross for advarslene. På Twitter skriver de:


«Grefsenkollen. Det fyres opp mange bål i marka. Brannvesenet har vurdert at det må settes i verk tiltak og de sender biler til stedet. Vi minner om at det er gult farenivå for skogbrann på Østlandet. Ta dere sammen!!!»

Oppfordrer til å ikke fyre

Bålforbudet inntrer først 15. april. I mellomtiden oppfordrer brannvesenet ingen å fyre opp noe som helst.

– På denne tiden har det ikke begynt å gro nedenifra. Folk tenker at det ikke er sommer og tørt, men dette er den tørreste tiden på året. Det har ikke begynt å gro gress og fersk bunn, så alt som ligger på toppen nå er dødt - og tørt, sa vaktkommandør Morten Grimstad i brannvesenet til Nordre Aker Budstikke torsdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...