Nordre Aker Budstikke

Taaje sjokkert og skuffet:

– Vil på ingen måte rakke ned på spilleren, svarer Kjelsås

Jesper Taaje på Grefsen stadion som Kjelsås-spiller 14. april 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Kjelsås Fotball føler seg lurt, og tar et oppgjør på Facebook etter at Jesper Taaje overraskende signerte med KFUM. Klubben mener det er et avtalebrudd, mens spillerens nye klubb mener Kjelsås bommer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2021 kl 19:43

KJELSÅS: Jesper Taaje kom for første gang til Kjelsås Fotball i 2016. Etter den avkortede sesongen med Kjelsås i 2020, gikk han til HamKam i OBOS-ligaen og fullførte året der. Mange ble overrasket da 23-åringen selv meldte at han ville trappe ned, og reise tilbake til Kjelsås kommende sesong.

19. februar skrev Dagsavisen om Taajes overgang til Kjelsås etter å ha brutt kontrakten med HamKam.

– Jeg kan røpe såpass at jeg har blitt enig med Kjelsås om en avtale, og at jeg kommer til å spille der i år, sa Taaje til Dagsavisen da han ble presentert som ny Kjelsås-spiller 14. januar i år.

Så fem uker senere ble det klart at Taaje hadde signert for Ekeberg-klubben KFUM.

Onsdag denne uka skrev Avisa Oslo at Taaje mener at han fikk KFUM-tilbudet før han hadde signert ny avtale med Kjelsås. Dagen før Taaje skulle signere med Kjelsås, skal sportslig leder i Kjelsås ha fått beskjed om at Taaje hadde takket ja til KFUM-tilbudet.


Avtalen mellom HamKam og Kjelsås, om at Taaje skulle tilbake til Kjelsås, skal heller aldri ha blitt signert. Det skal også ha blitt betalt en overganssum på 200.000 kroner til HamKam, ifølge avisa.

Jesper Taaje, her i HamKam-drakt i desember 2020. Foto: Geir Olsen / NTB

Onsdag publiserte Kjelsås Fotball et lengre innlegg om overgangen på sin Facebook-side. Det har skapt reaksjoner, og er ifølge loggen på Facebook redigert og moderert noe torsdag. Fotballklubben skriver blant annet:

«For noen uker siden ble Jesper Taaje annonsert som KFUM-spiller. Vi mener denne overgangen representerer et bunnivå hva angår integritet og respekt. Vi er av den oppfatning at Jesper Taaje har begått avtalebrudd med Kjelsås Fotball. Han har skuffet voldsomt en hel klubb, medspillere og støtteapparat. En klubb som har vært en viktig bidragsyter for hans utvikling, og spilt på hans lag hele veien.

Tidlig i januar kontaktet han oss, og ba oss om å komme tilbake etter et opphold i HamKam i høst. HamKam gikk med på å terminere avtalen hos dem under forutsetning at han ikke spilte for en konkurrerende klubb i OBOS-ligaen i 2021.


Taaje har godkjent alle avtaler skriftlig med oss, vært et fullverdig medlem av Kjelsås Fotball og trent med oss uten noen forbehold i nesten fem uker. Helt til at vi oppfatter det som at han plutselig vender oss ryggen. Der Taaje har vendt oss ryggen, har KFUM gått bak vår rygg. KFUM med daglig leder og hovedtrener i spissen, har vist totalt mangel på etiske standarder. De visste godt at Kjelsås var en part i denne saken, og istedenfor å forhandle med oss, valgte de å gå rett på Taaje for å diskutere hans personlige betingelser og overtale han til å skifte fullstendig mening. De har påvirket han på en rå og kynisk måte. Det er helt sjokkerende for oss hvordan KFUM har opptrådt i denne saken.»

(Hele innlegget kan leses på Facebook-siden).

KFUM reagerer

Taajes nye klubb, KFUM, mener dette er helt uakseptabelt:

– Dette er en uakseptabel måte å gå ut på. Som klubb så kan vi leve med det, men når det gjelder en ung spiller, så mener jeg det er uakseptabelt. Det er ikke en fremgangsmåte å gjøre det på i norsk fotball, mener KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg.

Kjelsås Fotballs sportslige leder Alexander Rein understreker at de la ut innlegget for å forklare sin side av saken.


– Vi har aldri hatt noen intensjon om å henge ut personen Jesper. Men vi har ønsket å fortelle vår versjon, og i den saken har spilleren vært en delaktig part. Vi har grunn til å tro at fellende dom i Voldgiftsnemda ville ført til langvarig utestengelse av spilleren. Hensynet til Jesper veide tungt når vi valgte å ikke prøve saken der, sier Rein.

Stenberg i KFUM beskriver Taaje som en fantastisk fin fyr, og som er lei seg over sånn det har blitt nå:

– Om Kjelsås mener at de bare ville forklare sin side av saken, så har de ikke oppnådd det de ville. Dette er et klart personangrep, sier Stenberg.

Skuffelse

Rein forteller at de ikke har tenkt noe over om innlegget kan gi konsekvenser for Taaje i fremtiden.

– Vi har forholdt oss til vår opplevelse av fakta i denne saken. Vi er naturligvis veldig skuffet over at han gjorde den vendingen. Men hvis det er andre enn ham som har hatt regien og dratt i trådene – da er det egentlig veldig gledelig. Vi håper at det er det som har skjedd, men det må andre eventuelt svare for. Han må selvsagt eie sin rolle i saken, men vi er helt sikre på at dette hadde løst seg smertefritt hvis KFUM hadde opptrådt på en ryddig måte.


Taaje selv er også overrasket over hvordan Kjelsås velger å gå ut med dette:

– Jeg er sjokkert og utrolig skuffet av å bli hengt ut på den måten Kjelsås gjør på Facebook. Jeg føler de angriper meg mer som person enn de holder seg til saken, sier Taaje, som ikke ønsker å kommentere saken nærmere.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...