Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tabellduellen på Kringsjå

Unge Noor Eckhoff - 99-modell - får skryt av treneren for innsatsen. Foto: STØTT NORSK KVINNEFOTBALL

Kun ett poeng skilte de to topplagene før kampen søndag ettermiddag. Og det ble en toppkamp på Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2016 kl 04:22

KRINGSJÅ: Stor spenning rundt 1. divisjonskampen for kvinner søndag, mellom de to tabelltoppene Lyndamene og Grand Bodø. Begge på topp før søndagens kamp, Grand Bodø ett fattig poeng foran Lyndamene - 36 poeng mot 35 poeng.

LES OGSÅ: Stor romleir rett nedenfor idrettsanlegget - ikke så moro for barna å hente ballen her!

På tredje, og så langt i betryggende avstand, Byåsen, Fløya og Kongsvinger. Med henholdsvis 24, 23 og 21 poeng bak de to tabelltoppene.

LES OGSÅ: Nordre Akerboligene øker mest i pris

Ubeseiret

Grand Bodø så langt ubeseiret, men med tre uavgjorte kamper - mot henholdsvis lokale Grei, Kongsvinger og Byåsen.

Ett tap

Lyndamene med to uavgjort, mot Fortuna og Åsane, men derimot med ett tap før søndagens kamp. Nettopp mot gjestene Grand Bodø. Borte 0-2.

Heidi Ellingsen gjorde en veldig god kamp på Kringsjå søndag. Foto: LARS OPSTAD/KLADD.NO

Strålende sol og masse supportere på tribunen. Kampen starter med gjestene i føringen, og et kvarters tid ut i første omgang skårer Grand Bodøs Cecilie Falch sikkert.

Men vertene var stadig frempå og hadde sjanser, både ved Andrea Wilmann og Jenny R. Olsen. Lyn spilte også den beste fotballen siste halvtimen, og produyserte flere gode muligheter.

0-1 til pause til gjestene.

Lyn og Jenny R. Olsen ble nok snytt for en straffe i sluttminuttene, da hun klart ble holdt i trøya (ikke i denne situasjonen), mens dommeren blåste av for hands i stedet. Foto: LARS OPSTAD/KLADD.NO

I andreomgangen mister Lyn litt grepet på kampen, og Grand Bodø trykker på. Men Lyn kommer seg til noen muligheter likevel, men mangler den siste finishen.

Men det er laget fra nord som vinner midtbanen i andre omgang.

I sluttminuttene - Jenny R. Olsen er farlig frempå foran Grand Bodø-målet, og får trillet ballen inn i mål, forbi forsvarsspillere og keeper. Stormende jubel i lynleiren, men dommeren blåser av for hands.

Men, det dommeren da ikke kan ha sett, er at Jenny ble holdt i trøya både før og etter handsen. Så Lyn ble nok snytt for en straffe på hjemmebane i kampen om tabelltoppen.

Frida Maanum i farta. Foto: LARS OPSTAD/KLADD.NO

Kampen endte altså 0-1 til gjestene fra nord.

Mangler siste finishen

Trener Glenn Kleven oppsummerer følgende.

– Grand Bodø kommer best i gang i førsteomgangen, og skårer. Etter det synes jeg vi styre kampen, og skaper en del muligheter. Likevel, vi er ikke gode nok i den siste avgjørende fasen, og må være mer nøye i gjennombruddspasningene, sier Kleven etter kampslutt.

Andrea Wilmann frempå, her fra førsteomgang. Foto: LARS OPSTAD/KLADD.NO

Han fortsetter.

– Vi har sentrale spillere som ikke har nok matcher i beina, og da holder det ikke helt ut andreomgangen. Vi gjør noen bytter, prøvde det vi hadde for å få det målet vi trengte. Så handler det også om å ha marginene og avgjørelsene på sin side, det hadde vi ikke i dag. Klart vi skulle hatt en straffe i slutt minuttene, sier Kleven.

– En toppkamp

Men noen sutring er det ikke.

– Abslutt ikke, og dette er en toppkamp. Vi har syv kamper igjen å spille - vi kan vinne, vi kan tape, men det også Grand Bodø. Vi gir oss absolutt ikke. Og det er vel ingen som kan si noe på innsatsen jentene legger ned her i dag. Vi kommer enda sterkere tilbake!

Førsteplassen i 1. divisjon rykker opp i Toppserien, andreplassen spiller kvalik.

Nesten full tribune på Kringsjå søndag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Skal jeg trekke frem enkeltspillere i dag, så jobber Heidi Ellingsen iherdig på midt, kaptein Benedikte Birkelund gjør en solid innsats, og førsteomgangen til Noor Eckhoff er det høy klasse over. I tillegg så synes jeg Christine Berthelsen gjør en veldig bra jobb i mål. Så vil jeg bare si at vi setter utrolig stor pris på at så mange kommer for å se på jentene og heier de frem. Det er veldig positivt og det fortjener jentene også.

Neste helg er 1. divisjonspause, etter det er det borte i Bergen mot Åsane.

LES FLERE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...