Nordre Aker Budstikke

Taggere bruker også marka

Trist syn, turskilt tagget ned. Foto: PRIVAT

Men det er mest andre ting som blir utsatt for tagging, ifølge Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2019 kl 18:16

MARKA: I gruppe for markatravere har en turgåer lagt ut dette bildet, og deler det med Nordre Aker Budstikkes lesere:

– Jeg hadde en flott tur i Lillomarka idag. Da er det synd og totalt uakseptabelt at pøbler tagger turskilt. To steder på strekningen mellom Stenbruvannet og Skytta. Den norske turistforening - DNT gjør en kjempejobb med å merke og skilte stiene. Da er det helt meningsløst at pøbler kan få seg til å gjøre slikt, skriver turgåeren.

Den Norske Turistforening

Det er Den Norske Turistforening som har ansvaret for turskiltene:

– Det har jeg ikke hørt om tidligere. Vi tar kontakt med områdeansvarlig om dette så snart som mulig. Slike hendelser og andre tilsvarende observasjoner på de blåmerkede stiene, er det flott om publikum tipser oss om, info@dnt.oslo.no, oppfordrer markedsssjef Kari Merete Horne.

– Sjeldent

Bymiljøetaten forteller at tagging skjer ofte andre steder på friområder og i marka:


– Søppelkasser veldig ofte tagget, også bommer, noen steder demninger og annet, og dette er veldig kjedelig. Hærverk på bord og benker skjer også veldig ofte ved at de ødelegges og gjerne kastes ut i vann. Da må vi bruke tid og penger på å rette opp dette i stedet for annet arbeid med stell og tilrettelegging av marka for alle turglade i Oslomarka, ifølge Knut Johansson, seksjonssjef Nordmarka, i Bymiljøetaten.

– Sannsynligvis er de et svært beskjedent mindretall som ødelegger, vårt inntrykk er at folk er veldig flinke til å ta hensyn slik at marka blir ivaretatt på en god måte. De «mest ekstreme» har faktisk med seg søppelposer og plukker og hjelper til med å holde det rent og ryddig – helt uten noen form for godtgørelse, legger han til.

LES OGSÅ: Det var en helt grusom lukt i marka

Lurer du også på hva denne boksen uti elva gjør for nytte?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...