Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Take away-sted ble stengt - holder åpent likevel

Dagens Næringsliv: - Kontrollørene fra Mattilsynet fikk grove trusler.

Stengt, skrev Dagens Næringsliv tirsdag. Samme dag var take away-stedet åpnet igjen. Kontrollørene fra Mattilsynet skal ha fått «grove trusler».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2014 kl 11:55

KJELSÅS: Ifølge Dagens Næringslivs papiravis i dag, så ble det en brå slutt på take away-butikken i tidligere Shell Bensinstasjons butikklokaler. Åpning var tidligere i vinter.

Grove trusler

Ifølge papiravisen går det frem at stedet ble stengt på grunn av helserisiko, men også at kontrollørene fra Mattilsynet fikk "grove trusler".

Uten lovlig opphold

Da flere offentlige etater gikk til en ny kontroll sist torsdag, ble det pågrepet en person uten lovlig opphold på gatekjøkkenet, går det videre frem av Dagens Næringsliv.

Åpnet samme dag

Men, samme dag som Dagens Næringsliv omtalte stengingen, så fikk Nordre Aker Budstikke flere tips om at stedet likevel var åpnet. Mattilsynet bekrefter tirsdag kveld overfor Nordre Aker Budstikke at de har gitt tillatelse til å åpne stedet igjen. Men Næringsetaten mente ifølge Dagens Næringsliv at stedet trenger serveringsbevilling for å holde åpent.

Noe forøvrig advokaten til take away-stedet, ikke mener er nødvendig for denne type drift.

- Trenger ikke bevilling

- Take away og cateringsteder som dette  trenger ikke serveringsbevilling, og driver det som heter bevillingsfri virksomhet. Det fortæres ikke mat og drikke på stedet. Det er vel av den grunn at stedet nå har åpnet igjen, sier advokaten som representerer utsalget, Per-Anders Rørvik.

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med Næringsetaten.

- Trenger bevilling

- Når det gjelder dette stedet på Kjelsås, så er stedet bevillingspliktig i følge serveringsloven. De har ikke søkt om bevilling ennå. Næringsetaten har vært på stedet sammen med politiet og informert om dette, sier direktør Gunnhild Haugen i etaten.

På spørsmål om hvordan Næringsetaten nå vil forholde seg til at stedet fortsatt er åpent, ønsker ikke direktøren å svare konkret på.

- Politiet er nok klar over situasjonen, er det Haugen svarer.

Avisen følger saken.

Les også andre saker fra Nordre Aker Budstikke her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...