Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Påskebetraktninger fra Movatn:

– Takk for besøket!

Biler og sykler på vei inn og ut av Maridalen, skjærtorsdag. Foto: Christian Fredrik Borg

MENINGER: Har det vært lite besøk denne påsken, sier du? Ikke for oss som bor i Maridalen og på Sørbråten. Vi har hatt mange tusen gjester. Og det har vært hyggelig. Takk for besøket!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2020 kl 14:07

Ifølge nettavisene har påsken i Maridalen nærmest vært ute av kontroll, med overskrifter som "kaosdagen i marka", "ville vesten" og "tente bål – startet skogbrann". Og ja, det har vært folksomt her. Enkelte har sikkert vært uforsiktige. Inntrykket er likevel at de fleste har oppført seg særdeles ansvarlig. Og at mange har fått sansen for skogsturer i nærområdet.

Jeg tror vi har slått rekorden for antall hengekøyer i Nordmarka på én natt. De fransktalende gutta som satt ved siden av oss på Fagervann gjorde store øyne. Det var folksomt som på en musikkfestival. Men i snø. Og med god avstand mellom deltakerne.

En liten hilsen til deg vi møtte på Mellomkollen, og som egentlig hadde tenkt deg til Gaupekollen. Håper du fant veien til slutt! Og at vårt forsøk på veibeskrivelse var mer veiledende enn villedende.

Takk for sist til de to gutta vi møtte på samme tur, som hadde gitt opp forsøket på å få kart til å stemme med terreng. Men som overhodet ikke lot seg bekymre. Det var mange timer til sola gikk ned, og før eller siden ville de nok finne tilbake til sivilisasjonen.

Til deg som lette etter lovlig parkering rundt Movatn. Jeg har sympati med deg. Det var ikke lett denne påsken. Og til alle dere som feilparkerte - husk at brannbilen likevel må kunne passere.


Så kort oppsummert – mitt inntrykk er at det har vært en folksom, annerledes og i all hovedsak ansvarlig påske i skogen. Velkommen tilbake!

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...