Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– Takk!

Erik Rosland. Sammen med Kamal Saaliti Foto: Privat

Erik Rosland, Kamal Saaliti og Terje Kirsebom har i sommer invitert til to store gratis fotballarrangementer for unge. Nå takker de dem som har bidratt til å gjennomføre arrangementene. Og det er nok mange som vil takke initiativtagerne også!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2021 kl 09:15

NORDRE AKER: Tidligere i sommer inviterte Erik Rosland (Kjelsås), Kamal Saaliti (Groruddalen) og Terje Kirsebom (Kjelsås), tre frivillige fra Osloskolen, til gratis cageballturnering.

De står sammen bak prosjektet «Sålevending», et tiltak for å på få på plass hyggelige aktiviteter for unge i Oslo i sommer. Hele 120 unge fra 8., 9. og 10. klasse fra hele Oslo møtte i cageballhallen i Nydalen, klare for å gi alt.

Etter cageballturneringen ble det videre invitert til nattcup i Greihallen 11. august. Nattcupen ble fulltegnet på tre timer.

Nå forteller de tre om 200 glade og engasjerte unge fra hele byen som deltok i Greihallen:


– Det siste vi sa til ungdommene før de dro fra cageballhallen, var at vi skulle komme tilbake med en enda større turnering. Vi laget en større turnering for å skape et større felleskap. Derfor sitter jeg igjen med en følelse av stolthet. I løpet av sommeren har vi klart å få over mange unge til å smile, vi sikter enda høyere i nærmeste fremtid. Det er bare korona-restriksjoner som holder en stopper for ambisjonene våre, avslører Rosland til Nordre Aker Budstikke.

Vinnerlaget Maximum Taste med frivillige. Foto: Privat

Saaliti er også veldig fornøyd med gjennomføringen, og stolt:

– Nå har unge fått minner for livet, det har vært en arena der ungdom har følt på samhold, kameratskap og mestring. De fantastiske frivillige fra Oslo City, Apalløkka skole og bydel Grorud, bidro også veldig sterkt til at ungdommen følte på trygghet og at de ble sett og hørt. På denne turneringen var det rundt 25 frivillige, og magisk at det kom så mange foreldre for å se på!

Når og hvor neste arrangement blir er ikke klart, men et mål er å få med sa mange unge som mulig.


Og gutta vil gjerne benytte anledningen til å takke:

– Blant annet forebyggende enhet bydel Grorud med Habib Tahir i spissen. Det var de som gjorde nattcupen mulig å gjennomføre økonomisk. Vi var flere frivillige, og trengte derfor flere t-skjorter. Thorsov Sport bidro derfor med en kjempeavtale som vi er veldig fornøyde med. Ikke minst trengte alle 200 ungdommer mat. Her bidro Bislett kebab med over 60 pizzaer til en god pris!

Turneringens beste spiller - Bismark Domfeh Nyamaah. Foto: PRIVAT

Turneringens beste

Bismark Domfeh Nyamaah, turneringens beste spiller, har vært med på både cageballturneringen og nattcupen.

– Dette var hyggelig. Jeg fikk følelsen at alle var gode, og mange var innstilt på å vinne. Jeg fikk også spille mot folk fra andre årsklasser. Jeg hadde ikke noen planer i sommer, så det var moro å få spille turnering og cup. Det er sikkert mange andre unge som ikke har planer om sommeren. Dette er minner med venner, men vi har jo samtidig fokuset på å vinne! Vi har vært isolerte på grunn av korona, så nå var det viktig å få gjøre noe annet.

Selv fotballspillere

Gutta bak «Sålevending» er alle selv fotballspillere. Tidligere har de også understreket målet om å kunne tilby noe til de som har har merket koronasituasjonen mest, det siste halvannet året.

Men cup handler ikke bare om fotball.

– Vi har spilt fotball ganske lenge, og noe av det man husker best fra en lang fotballkarriere er sånne type cuper. Det handler om så mye mer enn bare fotballen, det handler om de båndene som skapes, det er nesten uvurderlig. Det har gitt oss veldig mye, sa Kamal Saaliti da vi besøkte cupen i Nydalen tidligere i sommer.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...