Nordre Aker Budstikke

Talent-vinner Jørgen og Det Nye Norske Storbandet med egen versjon av kjent og kjær julelåt

Jørgen W. Bjelkerud fra Grefsen og Det Nye Norske Storband under innspilling. Foto: Privat

Flere gode krefter, et gira storband, og nå slippes første singel – «Nordnorsk Julesalme» i egenarrangert jazzversjon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2020 kl 14:44

GREFSEN: Nylig ble Jørgen Westgaard Bjelkerud (19) fra Grefsen utropt som én av to vinnere av Nordre Aker Talentpris 2020.

Han startet trombonekarriere i Grefsen skolekorps, og etter Morellbakken ungdomsskole ble det musikklinjen på på Edvard Munch videregående skole.

Det Nye Norske Storband

Jørgen, som er student ved jazzlinjen på NTNU, har flere musikkprosjekter på gang, blant annet musikkslipp fra Det Nye Norske Storband.

Det Nye Norske Storband (DNNSB) er et ungt, fremadstormende ensemble som helt siden oppstarten tidlig i 2017 har levert musikk av høy kvalitet. Storbandet består av unge studenter med bakgrunn fra blant annet NTNU, NMH, HMKG og Sund folkehøyskole, og er et knippe fremtredende unge jazzmusikerne i Norge. Musikken som spilles er skrevet spesielt til bandet, skriver de om seg selv.

I Oslo har storbandet spilt på scener som Victoria Nasjonal Jazzscene, Ingensteds, Sentralen og Trikkehallen.


Jørgen er med i blåserekka på trombone. I tillegg til Jørgen er det flere i Det Nye Norske Storband som kommer fra Nordre Aker. I bandet finner vi blant annet Henerik Sjøeng på trompet, Jesper Kramer-Johansen på tuba, Zakarias Meyer Øverli på saksofon og Kevin Vadsten Olsen på bass.

Først skoleprosjekt

Det Nye Norske Storband, her i en trapp på Chateau Neuf. Foto: Privat

Historien forteller om et band som startet som et skoleprosjekt. Prosjektet gikk ut på at man skulle produsere sin egen konsert med medstudenter på skolen. Storbandet ønsket å lage en arena der unge musikere kunne møtes på tvers av musikalske miljøer for å skape et stort jazzensemble som holdt høyt nivå, tross ung alder. Den første besetningen ble da skapt.

Fredag har storbandet sluppet singel:

– Dette er mitt første arrangement av julelåta Nordnorsk Julesalme, og er den første av flere singler som skal slippes på alt av streamingplattformer i tiden fremover. Vi spilte dette arrangementet for første gang på vår julekonsert på Ingensteds i Oslo, i desember i fjor. Tidlig under lockdownen i våres begynte vi å gjøre hjemmestudioopptak for å holde liv i bandet og gi oss selv noen utfordringer. Da satt vi alle hjemme hos oss selv og én og én spilte inn vår stemme før vi sendte det til miksing, forteller Jørgen til Nordre Aker Budstikke.


Jørgen W. Bjelkerud med trombonen. Foto: Thor Hauknes

Da det etterhvert åpenet for at profesjonelle musikere kunne øve sammen, men det fortsatt var vanskelig å få booket konserter, ble bandet enige om å gjøre en studioinnspilling.

– Vi fikk låne lokale gratis av Home Workspace som ligger i Grefsenveien rett over Storokrysset. Vi leide inn studiotekniker Christian Løken, som driver sitt studio ved Brekke, Kapsel Studio, og som dro med seg et portabelt studio og en haug av mikrofoner til Home Workspace og spilte enn fire låter. Tre av de er original-låter av folk i bandet, og den siste er den vi slipper først nå.

Her kan du høre Nordnorsk Julesalme, i Jørgens arrangement, spilt av Det Nye Norske Storband:

Måtte avlyse

Bandet så seg nettopp nødt til å avlyse sin første turné på grunn av for stor smitterisiko.

– Dette skulle være første gangen vi dro på turné, men vi så oss nødt til å avlyse store deler av turneen. Planen var egentlig å spille i Hamar, Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, men nå har vi måttet hive oss rundt og kjøre på med plan B. Vi kommer til å gjennomføre konserten i Hamar, men alle de andre blir avlyst, sier Jørgen.

Men det betyr ikke at det blir stille fra Det Nye Norske Storband. I stedet skal de spille inn julealbum med videoopptak i Marmorsalen på Sentralen.

– Det gleder jeg meg veldig til og repertoaret er stort sett arrangementer på kjente og kjære julelåter skrevet av medlemmer av bandet. Forhåpentligvis kan vi gjennomføre en skikkelig juleturné til neste jul.


Jørgen benytter anledningen til å takke for støtteordninger fra Norsk jazzforum, Norsk Musikkråd, FriFond og Kulturrådet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...