Nordre Aker Budstikke

Her danser de på skolen:

– Viktig at alle blir med og har det litt moro

1. - 4. trinn danser BlimE dansen. Foto: Tiril Haga

Torsdag var det tiårsjubileum for NRK Supers vennskapskampanje BlimE. Skolene feiret jubileet med «Bli med dansen», også på Tåsen skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2020 kl 16:07

TÅSEN: – Det er et veldig fint budskap med dansen. Det er at man skal ta vare på hverandre og være inkluderende, sier Iselin Pedersen som er leder for aktivitetsskolen på Tåsen skole.

De fikk invitasjon ved skolestart av NRK og meldte seg på, som de har gjort tidligere år også. I år er det sangen «Ser deg» av Victor Sotberg som det skal danses til.

– Vi er opptatt av at barna skal være i fysisk aktivitet og ha danseglede. Spesielt i den tiden vi er i nå, så er det viktig at alle blir med og har det litt moro, sier undervisningsinspektør Elisabeth Wiik.

De voksne gleder seg også til å danse. Fra venstre, Jostein Horgen Tenmann (IKT ansvarlig), Iselin Pedersen, Tone Mittet og Elisabeth Wiik. Foto: Tiril Haga

– Det er et proft opplegg som vi kjenner til at har spredt seg til utlandet, som barna også synes er veldig kult. Hovedmålgruppen er nok barneskoler, men det er mange flere som henger seg på fordi de synes det er et så fint budskap med dansen. Alle kan være med uansett hvordan de er, legger assisterende rektor Tone Mittet til.


Mittet sier at på grunn av Covid-19 så har det vært lite på tvers av klassene, men i stedet så sprer de elevene ut i skolegården i ti minutter.

– Fint avbrekk i skolehverdagen

Først ut er 1.-4. klasse og så 5.-7. klasse senere. Alma fra 4D gleder seg også til dansen.

– Jeg synes det er en veldig morsom og annerledes dans. Jeg har øvd så mye at jeg kan den utenat, sier Alma som mener at dansen er med på å vise hvor viktig det er å ta vare på hverandre - så ingen føler seg utelatt.

Alma fra 4D som har øvd så mye at hun kan dansen utenat. Foto: Tiril Haga

De voksne på skolen gleder seg også til å vrikke på dansefoten.


– Det blir spennende og vi gleder oss. Vi får se hvordan det går, men heldigvis så er det ikke meningen at det skal være perfekt. Alle kan og alle kan litt, smiler Pedersen.

– Det er mange som har øvd både hjemme og på skolen. Det er et fint avbrekk i skolehverdagen, mener Wiik.

Elever fra 1-4 trinn.

Elevrådsvara Mikkel fra 7D mener dansen har blitt betydningsfull for mange.

– Det er et veldig fint konsept laget av NRK. Vi har det hvert år og det har blitt en viktig minitradisjon for oss på Tåsen skole.


Mikkel legger til at han synes det nok var morsommere med dansen da han var yngre, men at det fortsatt er viktig å få frem at man kan være sammen om ting, selv om man er litt forskjellige fra hverandre.

Elevrådsrepresentant Mikkel fra 7D. Foto: Tiril Haga

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...