Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tåsenhjemmet blir korttidssykehjem

Helsehus Oslo vest vil betjene bydelene Nordre Aker, Ullern, Vestre Aker og Frogner.

ET SYKEHJEM I FORANDRING: - Det er viktig å presisere at vi skal ivareta dem som per i dag har langtidsplass ved Tåsenhjemmet, sier hovedprosjektleder i Sykehjemsetaten, Bjørg Torill Madsen. Arkivfoto

Tåsenhjemmet er valgt som fremtidig helsehus for Oslo vest. Solvang, som første helsehus, er allerede under etablering for Oslo nord.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Oslo kommune har bestemt å etablere egne korttidssykehjem og langtidssykehjem. Det skal opprettes fire - fem korttidssykehjem (helsehus) i Oslo.

Tåsenhjemmet skal betjene bydelene Nordre Aker, Ullern, Vestre Aker og Frogner.

- Vi er gang med å utvikle det nye tilbudet med vekt på rehabilitering og pasientens mestring av hverdagen, sier hovedprosjektleder i Sykehjemsetaten, Bjørg Torill Madsen.

LES OGSÅ: Hovseterhjemmet "friskmeldt" av bydelen etter hard kritikk

- Ivareta beboerne

Tåsenhjemmet, som drives av Norlandia Care, har i dag noen korttidsplasser, men i hovedsak langtidsplasser. Disse langtidsplassene skal på sikt gjøres om til korttidsplasser.

- Det er viktig å presisere at vi skal ivareta dem som per i dag har langtidsplass ved sykehjemmet. Ingen skal måtte flytte, med mindre de selv har ønske om det. Plassene omgjøres gradvis og ved naturlig ledighet, sier Madsen.

Sykehjemsetaten og Norlandia Care vil samarbeide tett under etableringen av det nye helsehuset. Hensikten med å skille korttids- og langtidstilbudene er å videreutvikle eldreomsorgen i Oslo.

- Det er en betydelig forskjell på behovene i forhold til korttids- og langtidspasienter. For korttidspasienter er det snakk om behandling kun i en begrenset tidsperiode med tanke på rehabilitering og mestring, slik at de kan bli boende i eget hjem.

- Langtidspasienter har andre behov i forhold til at dette skal være deres hjem resten av livet. Her legges det vekt på trygghet og beboerens opplevelse av å bo i eget hjem, sier Madsen.

LES OGSÅ: - På kjøkkengulvet der inne ble mora mi født i 1910

Spesialisering og kompetanse

Ulike helsehus i vest, nord, sør og i sentrum etableres for å møte nye behov som følge av samhandlingsreformen.

Målet er raskere utskriving av pasienter fra sykehus, hindre innleggelser samt bidra til at flere eldre kan bo hjemme lenger.

I tillegg er det fokus på økt spesialisering og kompetanse i korttidstilbudet slik at pasienter som bor i eget hjem får best mulig tilbud.

- Pasienter som i dag har en langtidsplass ved Tåsenhjemmet, men som ønsker å flytte til et annet sykehjem, vil få forrang til plass i nytt sykehjem (jf. fritt sykehjemsvalg), sier Madsen og legger til:

- Vi har allerede hatt et kort informasjonsmøte med ansatte, beboere og pårørende med tanke på de fremtidige planene. Også i forhold til det videre arbeidet ønsker vi god og tett dialog med de berørte.

LES OGSÅ: - Meningsløst å tvinge Hans-Christian (35) til sykehjem

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...