Nordre Aker Budstikke

Tåsenjenta inn i Oslos ungdomsledelse

Iben Kruse Valvatne. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/UTLÅN

– Det er vi ungdommer som vet hvordan det er å vokse opp i oslo og hvordan byen kan bli bedre for oss, understreker Iben Kruse Valvatne (17).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2020 kl 07:33

TÅSEN: På tampen av 2019 valgte Oslos ungdom en ny ledelse som skal jobbe for politisk gjennomslag for ungdom. I Ungdommens bystyremøte ble Iben Kruse Valvatne (17) fra Tåsen og Nordre Aker valgt til nestleder i Sentralt ungdomsråd.

– Jeg gleder meg veldig til å starte arbeidet for gjennomslag! Det er vi ungdommer som vet hvordan det er å vokse opp i Oslo og hvordan byen kan bli bedre for oss.

Leder ble Nza Kuamerad (17), fra Søndre Nordstrand.

Ungdommens Bystyremøte er et arrangement der om lag 130 delegater fra ulike ungdomsorganisasjoner, elevråd, lokale ungdomsråd og det sentrale ungdomsrådet i Oslo møtes for å diskutere politikk og vedta saker som angår ungdom i Oslo. Prioriterte saker fra Ungdommens bystyremøte må behandles av det "voksne" bystyret.

Nordre Aker ungdomsråd

Iben har lang erfaring fra bydelens eget ungdomsråd der hun har sittet i snart fem år. Hun har også sittet flere av årene som nestleder i Nordre Aker Ungdomsråd.


Nå gleder hun seg særlig til å ta fatt på arbeidet med de politiske sakene stemt frem av ungdom på Ungdommens bystyremøte.

Psykisk helse

– Mer undervisning om psykisk helse har vært en kampsak for meg lenge. I løpet av 12 års skolegang har jeg ikke hatt en eneste time om dette temaet. Dette er helt uforståelig for meg.

Fra og med februar skal Iben sammen med resten av Sentralt ungdomsråd for Oslo følge de fem sakene og jobbe for gjennomslag til ungdom.

– Det blir veldig spennende å se om bystyret velger å lytte til våre forslag.

Her kan du lese mer om Ungdommens bystyremøte.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...