Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tåsenløkka barnehage er åpnet

Tåsenløkka barnehage i Claus Borchs veier en barnehage med passivhusstandard. Den har plass til 396 barn mellom 3 og 6 år. I praksis blir det færre, siden yngre barn krever større plass en eldre barn. Nå er barnehagen tatt i bruk og offisielt åpnet. Foto: MARTE SVENNEBY/OMSORGSBYGG

Byråd Hallstein Bjercke (V) fremhevet hvor etterlengtet barnehagen er, og at den bidrar godt til å skaffe barnehageplasser til byens barn, da han åpnet Tåsenløkka barnehage mandag denne uken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2015 kl 12:27

TÅSEN: Tåsenløkka barnehage i Claus Borchs vei er ferdig bygget og ble tatt i bruk allerede 12. januar i år.

9. mars ble den offisielt åpnet av byråd for næring og kultur, Hallstein Bjercke. Han fikk hjelp av Karoline og Martin til snorklippingen, skriver Omsorgsbygg i en pressemelding.

Det er Omsorgsbygg Oslo KF som har vært byggherre, og som nå drifter og forvalter bygget. Adm.dir. Per Morten Johansen fremhevet byggets miljømessige kvaliteter, i form av at det er et passivhus.

– Denne eiendommen kjøpte vi allerede i 2009, med tanke på å bygge barnehage. Så prosessen har vært lang, og det er godt å være her i dag og se at vi har realisert et godt bygg som gir de som er her et godt liv, sa Johansen.

I tillegg er det åpnet en turvei i forbindelse med byggingen av barnehagen, som kommer alle naboer til gode.

Selve bygget er på totalt 3.600 kvadratmeter i tre etasjer med kjeller i halve bygget. Utomhus er 5,4 mål avsatt til lekearealene, og området er delt opp i mange soner. Her finnes både akebakker, små lekehus, et atrium og mange lekeapparater som barna kan utforske. I tillegg ligger hele Voldsløkka rett på andre siden av gaten for korte og lange turer i grønne omgivelser.

Tåsenløkka Barnehage er kommunal, men drives av Læringsverkstedet, og har kapasitet på 396 barn.

Omsorgsbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som bygger, drifter, forvalter og vedlikeholder kommunale formålsbygg i Oslo. Foretaket sorterer under Byrådsavdeling for kultur og næring.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...