Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tennisklubben forbereder ny sak

Det er over nederste utebanene at tennisklubben ønsker å bygge en permanent tennishall, fra før av har Grefsen Tennisklubb en oppblåsbar tennisboble, over de to øverste banene på Disenjordet, og som tas ned når det blir vår/sommer. Foto: GREFSEN TENNISKLUBB

Fylkesmannen avviste dispensasjonen om å bygge tennishall på Disenjordet. – Vi har fortsatt samme behov og interesse for å få til et bedre helårstilbud til spillerne, sier Paal Olafsen i Grefsen Tennisklubb.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2017 kl 16:02

GREFSEN: Onsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om Fylkesmannen, som nå har støttet aksjonsgruppa mot permanent tennishall på Disenjordet, og avfeid dispensasjonen som tidligere var gitt for bygging av hall.

Les hele saken her.

– Grefsen Tennisklubb har fortsatt samme behov og interesse av å få til et bedre helårstilbud for alle bydelens eksisterende og nye tennisspillere. Søknaden om dispensasjon er gjort etter innspill fra og i samarbeid med kommunen og politikere, sier Paal Olafsen i tennisstyret.

Nå vil klubben gå for en reguleringssak.

– Vi har hele tiden vært klar over at dette (journ. anm. dispensasjon) gir andre utfordringer enn en ordinær omreguleringssak, som vi nå vil gå i gang med, sier han.

Området er i dag regulert til park- og grøntområde.

Generell oppgradering

Olafsen trekker også frem Bystyrets byutviklingskomites vedtak av 17.03.2014.

– Det omfatter også en generell oppgradering av Disenjordet og et samarbeid om en tilrettelegging for aktivitet og lek. Grefsen Tennisklubb synes det er synd at dette arbeidet ikke er påstartet og må sees på uavhengig av prosessen om oppsett av tennishall.

– En aktivitetspark og et oppgradert parkområde vil være en berikelse for bydelen generelt og spesielt med tanke på barne- og ungdomsmiljøet. Lokale møteplasser som legger til rette for variert og ulik aktivitet er viktig for barn i alle aldre men kanskje spesielt ungdom, legger Olafsen til.

Komitevedtaket

I nevnte vedtak står det blant annet følgende:

– Byutviklingskomiteen mener at Gransjordet/Disenjordet som helhet trenger en oppgradering for å kunne fungere godt som friområde og byutviklingskomiteen ber byrådet blant annet i samarbeid med Grefsen tennisklubb vurdere oppgradering av uteområdet, slik at det tilrettelegges for aktivitet og lek.

– Byutviklingskomiteen ber byrådet om å ta initiativet til at det lages en egen utredning som tar for seg gjeldende regulering og ser nærmere på hvordan nåværende og tilstøtende grøntområder kan utvikles til et mer oppdatert parkområde tilpasset ulike aktiviteter og med dagens tennisaktivitet inkorporert.

Helhetlig utvikling med reguleringsforslag?

Daværende miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V), svarte noen måneder senere til komiteen om vedtaket av mars 2014.

– Jeg av den oppfatning at en oppgradering av uteområdet bør begrenses til enklere tiltak som ikke er i konflikt med gjeldene regulering. Dersom det skal ses på en mer helhetlig utvikling av området bør dette håndteres ved et nytt reguleringsforslag.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...