Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tennisklubben svarer på tiltale

- Vi er ikke enige i at hallen vil endre områdets preg, sier styreleder.

Grefsen Tennisklubb svarer på hallkritikken. - At hallen vil endre hele områdets preg er vi ikke enige i, sier styreleder i klubben, Per-Henrik Hovelsrud.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2014 kl 12:16

DISEN/GREFSEN: Grefsen Tennisklubbs planer om permanent tennishall på Disenjordet har skapet store protester fra nærmiljøet.

Plan- og bygningsetaten og bymiljøetaten anbefaler ikke planene, men opplyser at en hall vil kreve omregulering av parkområdet. Derimot har lokalpolitikerne i Nordre Aker så langt støttet planene.

Saken skal opp til endelig vedtak i bydelsutvalget på torsdag førstkommende.

- En tennishall vil nok i større eller mindre grad skjerme for utsyn for de tre-fire nærmeste nabohusene. Men å hevde at hallen vil endre hele områdets preg, er vi ikke enige i. Hva slags preg har området i dag, kan flere behov leve side om side i fremtiden? spør styreleder i Grefsen Tennisklubb, Per-Henrik Hovelsrud.

Les også: Svært overrasket over lokalpolitikernes støtte til hall på Disenjordet

Mer aktivitet?

Han legger til at en ny tennishall ikke skal ta mer areal enn de banene som er der i dag.

- Det vil derfor ikke legges bånd på noe av den aktiviteten man ellers ønsker i parken. Vi er jo enige i at Oslo må ha varierte grønt- og friluftsområder. Likevel mener vi at nedre del av Disenjordet i dag ikke har preg av å være noen «stille lunge», og heller kan utnyttes til å skape et område for mer aktivitet - også i tillegg til tennis, mener klubben og styrets leder.

Hovelsrud mener videre at en ny tennishall bør ses i et større og mer helhetlig perspektiv for parkområdet.

- Vi tror at en aktiv anvendelse av området hele året,  vil prege også fremtiden og glede mange flere enn det skulle påvirke negativt. Vi ser fram til å delta i arbeidet med en fornying av nedre del av disenjordet også i samarbeid med naboer, sier Hovelsrud.

Jobber med trafikken

Naboaksjonen mot tennishallene har også uttrykt bekymring for trafikken, i tilknytning til tennisklubben. Her påpeker tennisklubben at de vil sette opp en bom:

- Det er ikke tennisklubbens ansvar å påse at kjøreregler overholdes, men vi er likevel i en prosess med å få satt opp en bom/sperring inn til eget baneanlegg. I tillegg til løpende informasjon til klubbmedlemmer og foreldre om at henting og kjøring på gangveien er forbudt. Parkering skjer etter vår erfaring mest ved Grefsenveien, sier tennisklubben.

I forrige uke uttalte naboaksjonen følgende:

- Det er positivt at barn og unge ønsker å være i aktivitet. Tennis er en bra sport som vi ikke har noe mot. Tennisklubben legger til grunn at det er lange ventelister for treningstid. Men samlet, sett tror ikke vi at det er så stor mangel på kapasitet i Nordre Aker, sa Jørn Lie på vegne av naboaksjonen.

Men tennisklubben forteller om "sprengt" kapasitet.

- Innendørskapasiteten er virkelig sprengt. Vi har rundt 100 barn og noen titalls voksne som står på venteliste. I tillegg ønsker veldig mange av de som allerede er med på organisert trening, å spille mer. Det er noen ledige timer på morgen og formiddag, men disse naturlig nok vanskelige å fylle opp, sier Hovelsrud.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...