Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Thomas og Linn tatt ut til VM

Thomas J. Byrkjeland (17) her i tet, er tatt ut til U-18 VM i Colombia. Foto: PRIVAT

Snart U-18 VM i friidrett i Colombia. Linn fra Nordberg og Thomas fra Disen er med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2015 kl 10:50

DISEN: 15. juli starter U-18 VM i Cali i Colombia, og uttaket ble gjort denne uka.

Thomas J. Byrkjeland (17) fra Disen er tatt ut til 2000 meter hindre, og Linn Louise Kvale (17) fra Nordberg er tatt ut i kule.

Det er en småtrøtt Thomas som svarer på telefon tirsdag morgen.

Gratulerer!

– Jo takk. Dette blir veldig gøy!

Han er kanskje ikke overrasket over uttaket, etter at han for kort tid siden presterte hinderløp 2000 meter på 16 sekunder bedre enn kvalifiseringskravet til U-18 VM.

Les også: Torbjørn fra Grefsen: Europamester i golf!

Mellomdistanseløper

– Jeg tenkte jo at det var en god mulighet for å bli tatt ut. Egentlig så er ikke 2000 meteren noen spesiell favorittdistanse, jeg liker å løpe alle mellomdistansene - fra 800 - 3000 meter. Men det var jo 2000-meter jeg gjorde det best i. Dette blir den største internasjonale deltagelsen jeg har opplevd så langt, sier Thomas fra Disen, ellers til daglig elev ved Wang Toppidrett, fra høsten i 2. videregående.

I dagene frem til avreise til Colombia skal han trene litt rolig.

Topp fem?

– Men så blir det vel en skikkelig kvalitetsøkt før vi reiser. Jeg gleder meg veldig, men tenker at konkurransen blir tøff. Likevel går jeg for en topp fem-plassering, sier Thomas fra idrettsklubben Tjalve, men som også har vært i Koll IL tidligere.

Kulestøteren fra Nordberg

Akkurat som Linn Louise (17) fra Nordberg, som også skal til U-18 VM, også elev ved Wang Toppidrett. Nordre Aker Budstikke fortalte om Linn tidligere i år, kulestøteren som har gjort det veldig bra frem mot VM.

Under friidrettsstevne i Drammen på Kristi Himmelfartsdag satte Linn ny pers i kule med 15,27m. Dette er 27 cm over kvalifiseringskravet til U-18 VM.

Det er mye som skal trenes for å bli god.

– Fra en til to timer går det nesten hver dag. Jeg har drevet med forskjellige idretter, men startet med kule da jeg var 13 år. Så har jeg de to siste årene satset mer på kule. Det er inspirerende for videre trening og satsing, å støte så langt som jeg gjorde i Drammen. Ikke minst gir det også selvtillit, sa Linn Louise til Nordre Aker Budstikke.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...