Nordre Aker Budstikke

Thon har bestemt seg for hva han vil gjøre med milliardformuen

Milliardær Olav Thon (96) har planen for formuen klar. Foto: Christian Fredrik Borg

96 år gamle Olav Thon er bosatt på Nordberg og skal være god for svimlende 2,3 milliarder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2020 kl 20:52

NORDBERG: Denne uken delte han gjennom egen stiftelse ut 31 millioner til gode formål.

I et intervju med økonominettstedet Børsen letter han på sløret om hva han har tenkt til å gjøre med milliardformuen.

Alzheimers

Stiftelsen delte ut penger til en internasjonal forskningspris, tre nasjonale priser for fremragende undervisning i høyere utdanning, to nordiske forskningsprosjekter i medisin og tre nasjonale prosjekter for studentaktiv forskning.

Tidligere har han også gitt støtte til forskning på Alzheimers. Hans tidligere kone, Inger Johanne Thon, hadde sykdommen og døde i april 2018.

- Når det gjelder forskning på Alzheimers, er det ikke våre beløp som nødvendigvis bringer forskningen videre. Men at vi kan gi et lite bidrag, synes jeg har vært veldig fint, sier Thon til Børsen.

Har tenkt

I intervjuet blir han også spurt om han har en plan for hva han vil gjøre med formuen.

- Jeg har gitt bort ganske mye, men noe er jo igjen. Det kommer til å bli gitt bort. Vi har snakket om Olav Thons DNT-stiftelse, hvor jeg bygger turisthytter. Det er mange formål man kan passe på å støtte før man forlater denne verden.

- Så din plan er at formuen skal gå til Olav Thons DNT-stiftelse og andre formål?

- Det er min tanke, svarer han til økonominettstedet.


Thon kom rett fra et møte i Oslo sentrum til loppemarkedet på Korsvoll. Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

Friluftsliv

Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den Norske Turistforening har tidligere fortalt til Nordre Aker Budstikke hvor viktig Thon synes det er å sove godt på hyttene.

- Olav Thon er utrolig viktig for oss. Han har blant annet en egen stiftelse som heter Olav Thons DNT-stiftelse. Den har bidratt med støtte til bygging av hytter rundt i Norges land opp gjennom årene, så det er ikke få av hyttene våre han har bidratt til. Han har også et eget madrass-fond, for han er opptatt av at folk skal sove godt, fortalte Klarp Solvang.

Også hygiene på tur er viktig for Thon.

Hjertesak

I november i fjor donerte Thon en av sine gamle tursekker til Korsvoll skolekorps' loppemarked. Samtidig fortalte han hvor viktig friluftsliv har vært for ham i løpet av livet.


- Det har vært helt avgjørende, mener jeg. Jeg har hatt veldig lange arbeidsdager, det er ikke ofte jeg har sittet mindre enn 12 til 18 timer på kontor. Det tror jeg ikke jeg hadde holdt ut, hvis ikke jeg hadde hatt fjellturene, fortrinnsvis på lange weekender, fortalte Thon i november.

Thon, som er bosatt på Nordberg, var også en av bidragsyterne til nye Kobberhaughytta gjennom stiftelsen sin.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...