Nordre Aker Budstikke

Ti ungdommer fra Nordre Aker konkurrerer mot nabolandene

Disse bydelsjentene fra Engebråten og Nordberg ble tatt ut til Nordisk skoleidrettsstevne. Fra venstre: Iris Engeness, Maya Rostoft, Johanna Ågesen Tofte, Mathilde Blegen, Ingvild Brennhovd og Christina Osnes-Ringen. Foto: PRIVAT

Ikke færre enn seks jenter og fire gutter fra bydelen ble plukket ut til å konkurrere mot de andre nordiske landene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2017 kl 21:44

NORDRE AKER: Seks friidrettsjenter fra Nordre Aker deltar denne uka på Nordisk skoleidrettsstevne 2017. Fire gutter fra bydelen er også tatt ut, To i friidrett og to i fotball.

69. nordiske idrettsstevnet

8. klassingene konkurrerer mot Sverige, Danmark, Finland og Island. Det konkurreres i friidrett, og i håndball for jenter, og fotball for gutter.

Dette er det 69. nordiske skoleidrettsstevnet, og arrangeres i Oslo fra 29. mai til 2. juni.

Skoleidrettsstevnet, som ble arrangert for første gang i 1948, har som formål å føre sammen skoleungdom fra de nordiske hovedstedene, og på den måten fremme det nordiske fellesskapet.

Det norske friidrettslaget bestod i alt av åtte jenter og åtte gutter.


Gode friidrettsjenter i Nordre Aker. Foto: PRIVAT

Koll og Vidar

Det fortelles at jubelen stod høyt i taket da det etter opptaksprøvene ble klart at Maya, Johanna, Mathilde, Iris, Ingvild og Christina fra Nordre Aker skulle representere Norge.

Fire av jentene er ellers med i Koll friidrettskubb, to i Vidar. Til daglig er tre av jentene på Engebråten og tre på Nordberg.

Alle friidrettsdeltagerne er med på 100m, 800m, høyde, kule og lengde.

Jevnt i teten

Hovedstaden som etter femkampen får flest poeng vinner konkurransen. I skrivende stund er det jevnt i teten for jentene. Oslo leder etter tre øvelser, men det fryktes at Stockholm og Helsinki er veldig gode i lengde.


Det norske laget etter 2-2-kampen mot Sverige på Nordre Åsen. Mads og Mathias fra Nordberg sitter i første rekke, som hhv. nr. 3 og 4 fra venstre. Foto: PRIVAT

Lyn-gutter vant 11-0 mot Finland

På det norske fotballaget spiller Mathias J. Emilsen og Mads F. Aaserud. Begge er fotballspillere på Lyn, og går i 8. klasse på Nordberg skole.

Onsdag kveld spilte de norske guttene mot det svenske laget med spillere fra Stockholm. Kampen endte 2-2. Torsdag morgen ventet Finland til kamp på Sportsplassen på Bekkelaget. Spillerne fra Helsinki ble knust hele 11-0 av Oslo-laget!

Totalt endte Oslo-laget på 2. plass, bak Island.

Friidrettsgutta fra bydel Nordre Aker er Abraham S. Vogelsang og Gustav Moe.


Se flere bilder fra skoleidrettsstevnet på Osloskolens Facebook-sider:

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...