Nordre Aker Budstikke

USA-ekspert om prisutdeling:

– Tidenes sorg

Nydalen-bosatte Karsten Warholm jubler for VM-gull under finalen på 400 meter hekk under VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mange ristet på hodet da Karsten Warholm ikke ble årets utøver i World Athletics (WA). – Kanskje tidenes sesong, sier amerikansk ekspert om nordmannen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

BISLETT/NYDALEN: 2019-prisen gikk til Eliud Kipchoge etter hans maraton på under to timer. Den ble til ved hjelp av blant annet harer, følgebil og en supersko.

Torsdag sesongåpner Nydalen-bosatte Warholm utendørs på 300 meter hekk på Bislett. Han er på jakt etter bestenoteringen i verden. Med seg dit får nordmannen et kvalitetsstempel av de sjeldne fra Sieg Lindstrom.

Friidrettseksperten Sieg Lindstrom fra USA. Foto: Track & Field / NTB scanpix

Det amerikanske magasinet Track & Field News har en skyhøy status i friidrettsverdenen og kalles også «the bible of track and field» (friidrettsbibelen).

Maksimalt

T & F har rangert verdens beste mannlige utøvere siden 1959 og kvinnelige fra 1976. 34 av 36 førstestemmer falt på Warholm i fjor. Det ga ham en soleklar seier med 357 av maksimalt 360 poeng. Kipchoge ble nummer 16.


– Jeg kan ikke uttale meg om WAs prosess, den inneholder blant annet stemmer fra friidrettsfan og andre elementer. Vi mener at vår prosess rundt kåringen av årets utøvere, gjennom 73 år, er testet ut over tid. Den gjøres av et internasjonalt utvalg av friidrettseksperter. Det er ikke noen popularitetskåring vi holder på med. Dette baseres kun på oppnådde prestasjoner etter nøye oppsatte kriterier, sier redaktøren Lindstrom til NTB.

Årsdebut

Han er spent foran Warholms årsdebut under Impossible Games på Bislett.

– Jeg så ham forsvare sitt VM-gull i Doha, og da trodde jeg at det bare var en forrett før OL i Tokyo og sesongene som kommer.

– I fjor leverte Warholm noen av de mest spektakulære prestasjonene i nyere tid innen friidretten, faktisk gjennom alle tider. Kipchoges løp var fantastisk og inspirerende, men det var ikke et skikkelig maratonløp etter de oppsatte reglene. Det Warholm leverte, var den beste 400 meter hekk-sesongen friidretten noen gang har sett, sier Lindstrom.


Warholms tøffe konkurrent, Rai Benjamin, snakket søndag om deres harde duell i Zürich i før VM i fjor. Der løp begge under 47 blank.

– Det var crazy, og jeg kan huske alt fra det løpet, hvert steg, sa han i et videointervju med diamondleague.com.

Verdensrekorden på 400 meter hekk tilhører Kevin Young og ble satt i 1992 med 46,78. Warholms pers er 46,92.

Warholm ser ut til å få flotte forhold torsdag. Det er meldt 22-23 varmegrader og lite vind i Oslo.


Brødrene Ingebrigtsen utgjør kjernen i et norsk lag som møter fem sterke kenyanere til virtuell duell på 2000 meter under stevnet. De løper «mot» hverandre i to forskjellige verdensdeler.

Therese Johaug prøver seg på 10.000 meter.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...