Nordre Aker Budstikke

Tidligere superspiss spår Oslo-thriller

Tidligere Eliteserie- og landslagsspiller Thorstein Helstad spår nå utfallet av serieåpningen mellom Skeid og Kjelsås, og hvordan lagene vil klare seg denne sesongen. Foto: UTLÅNT

Thorstein Helstad - innflyttet hovedstadsgutt - tror fotballfansen i Oslo nord må belage seg på mye neglebiting denne sesongen, og spår at Skeid og Kjelsås vil kjempe i hver sin ende av tabellen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2018 kl 09:25

OSLO: Den tidligere landslagspilleren fra Hamar har selv scoret 116 ganger i Eliteserien for Rosenborg, Lillestrøm og Brann. Han ble toppscorer i 2000, 2001 og 2007.

Nå bor den gamle målkongen sammen med kone og barn ved Holmendammen i Oslo, og følger nøye med på hva som rører seg i hovedstadsfotballen. Foruten å være fotballagent med spesielt ansvar for OBOS- og PostNord-ligaene (1. og 2. divisjon), jobber Helstad som fotballekspert hos bookmakeren ComeOn!

Tror på Kjelsås-seier mot Skeid

Ved sesongstart i PostNord-ligaen har Helstad levert sine spådommer for opp- og nedrykk i divisjonen. Den tidligere superspissen tror Skeid og Kjelsås vil kjempe i hver sin ende av tabellen, men tror likevel Tom Nordlies gutter får det tøft i serieåpningen mot naboen i Nordre Aker.

– Skeid var tre poeng unna andreplass i 2017-sesongen, og har som mål og være med i toppen i år også. Men laget sliter normalt veldig mot Kjelsås på bortebane, og tapte også treningskampen der i slutten av mars. Personlig tror jeg det ender med hjemmeseier i seriepremieren, sier Helstad i en pressemelding fra bookmakerselskapet.

Skeid har slitt med å slå Kjelsås, og den første seieren mot naboen siden 2011 kom i fjor høst – på Nordre Åsen. På Grefsen stadion har Kjelsås imidlertid vist å ha full kontroll, selv om hjemmeoppgjøret i fjor endte uavgjort.


Da Nordre Aker Budstikke nylig spurte leserne i en uhøytidlig undersøkelse om hvem de tror vinner lokaloppgjøret, svarte 56 prosent Kjelsås. Bare 28 prosent tror på Skeid-seier.

Begge lags kapteiner ble med på en trikketur mellom Nordre Åsen og Grefsen stadion. Begge er innstilt på seier lørdag. Kampen spilles klokken 16.

Kjelsåskaptein Magnus Aasarød og Skeid-kaptein Tom Skogsrud. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På sitt beste kan Skeid slå alle

Selv om ekspert Helstad tror Kjelsås blir sterkest på lørdag, understreker han at Tom Nordlie har en spennende tropp.

– På sitt beste kan de slå alle i denne avdelingen. Løsner det foran mål er Skeid et lag å regne med i toppen, men de kommer til å lide av at David Tavakoli - fjorårets suverene toppscorer - er ute med ankelbrudd.


Skeid vil merke David Tavakolis fravær, tror Helstad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Like optimistisk er ikke Helstad med tanke på Kjelsås' sjanser i PostNord-ligaen.

– Kjelsås er et meget bra hjemmelag. Bare Ham-Kam var sterkere på egen bane i 2017-sesongen. Men den store akilleshælen er bortebane der laget bare hadde én seier. Da blir det vanskelig å overleve i en tøff og hard avdeling. De har også mistet viktige Lars Brotangen til «Kamma», og har en ikke alt for bred tropp. Dessuten mangler de en ordentlig målscorer. Det blir fort en tung sesong for Oslo nord-klubben, vurderer den tidligere toppscoreren.

Skeid og Kjelsås skal ut i flere Oslo-dueller som Helstad antar blir solide thrillere med høy nerve. I avdleingen møter de Oslo-lagene KFUM og Vålerenga 2. ComeOn! og Helstad holder både Kjelsås og VIF2 som nedrykkskandidater, men tror Skeid og KFUM kan overraske positivt.

Kjelsås-trener Eivind Kampen (t.v.) og Skeid-trener Tom Nordlie, da lagene møttes på Grefsen stadion forrige sesong. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lesernes dom

I den uhøytidelige spørreundersøkelsen i Nordre Aker Budstikke i forrige uke, svarer 45,6 prosent at de tror Skeid havner blant topp 5 i år. 24,6 prosent tror de vinner avdelingen, og rykker opp. Bare 13,5 prosent tror Skeid blir et bunnlag i år. Se resultatene, og stem du også, her!

Heller ikke leserne er like optimistiske for Kjelsås i år. 42,3 prosent tror laget havner midt på tabellen, 27,9 prosent tror topp 5-plassering, og 16,2 prosent tror Kjelsås vinner avdelingen. Ikke veldig mange er enige i Helstads dom. 13,5 prosent Kjelsås vil slite i bunnen. Se resultatene, og stem du også, her!

FIKK DU MED DEG DETTE? NM i fotball: Disse lagene møter Skeid, Kjelsås, Lyn og Korsvoll i første runde

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...