Nordre Aker Budstikke

Tidligere sykehussjef er Høyres nye bydelsleder-kandidat

Erik Kreyberg Normann, Høyres BU-lederkandidat for perioden 2019-2023. Foto: Privat

Erik Kreyberg Normann er valgt til Nordre Aker Høyres BU-lederkandidat i 2019-valget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2018 kl 15:16

NORDRE AKER: Per Henry Christiansen, leder av bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker, meddelte både BU, Nordre Aker Budstikke og eget parti tidligere i høst at han ikke stiller til gjenvalg i 2019.

73-åringen har vært aktiv i lokalpoltikken for Høyre i Nordre Aker i tre perioder. Forrige periode var han også vara til bystyret. Nå vil han gi stafettpinnen videre til nye krefter.

Profilert sykehusbyråkrat

Høyres lokalparti i Nordre Aker valgte denne uken Christiansens etterfølger. Erik Kreyberg Normann fra Kjelsås ble valgt ved akklamasjon, og blir partiets listetopp i september neste år, forteller partileder Øivind A. Tandberg.

Normann, som er 62 år gammel og utdannet lege, har en fyldig CV og vært en profilert person i norsk offentlighet i mange år.

Han var sakkyndig i Bjugn-saken i 1993, har vært overlege ved Aker sykehus, og administrerende direktør ved Sykehuset Buskerud HF (2002-2005), konstituert direktør ved Ullevål sykehus (2000-2001), og administrerende direktør ved Akershus universitetssykehus HF (Ahus) (2005-2009).


Han har også blant annet vært direktør for Barne- og familieetaten i Oslo kommune (1998-2000), avdelingsdirektør for Avdeling sykehustjenester i Helsedirektoratet, og generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Han har hatt styreverv i Nordisk Forening mot Barnemishandling og Omsorgssvikt, vært president i UNICEF Norge, og i International Hospital Federation (IHF), og han har ledet Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH).

Normann var fra 2015 til 2017 administrerende direktør i Curato Røntgen, senere Aleris Røntgen. De siste to årene har han vært konsulent i eget selskap, sammen med kona Lisbeth Normann, tidligere statssekretær i Helsedepartementet.

I Nordre Aker har Erik Kreyberg Normann blant annet markert seg som president i Maridalen Rotary Klubb (2016-17), drifsstyreleder på Engebråten skole (fram til 2013) og leder i Kjelsås skoles musikkorps tidlig på 2000-tallet.

Han bor på Kjelsås, like ved Maridalsvannet, og har bodd i området siden han var i femårsalderen.


Erik Kreyberg Normann (t.h.) her avbildet i rollen som president i Maridalen Rotary Klubb, sammen med helseminister Bent Høie. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Høyre-ledelse siden 2004

– Det er veldig hyggelig og stas å bli valgt til Nordre Aker Høyres BU-lederkandidat, sier Normann til Nordre Aker Budstikke.

– Hvorfor ville du stille?

– Da jeg ble spurt om jeg ville stille som kandidat, svarte jeg ja fordi jeg synes det er en utrolig viktig funksjon. Jeg tenker at jeg kan bidra med min bakgrunn og erfaring fra norsk samfunnslliv, og også styrke det politiske ståstedet til Høyre lokalt i Nordre Aker og i Oslo, sier han.

– En BU-leder skal ikke bare lede bydelsutvalget, men også ha nært samarbeid med bydelsadministrasjonen og bydelsdirektøren. Det kan hende jeg har noe å bidra med den veien også.


Høyre har hatt BU-ledervervet i Nordre Aker, helt siden bydelsreformen i 2004. Først Egil Ihlen fra Kjelsås (2004-2010), så Bent Gether-Rønning fra Grefsen (2010-2015) og nå sittende Per H. Christiansen (2015-2019) fra Berg/Tåsen.

– Statistikken er på din side.

– Det var perioder med Arbeiderparti-styre i tidligere Bydel Grefsen-Kjelsås, og selv om Høyre har en god posisjon i Nordre Aker nå, er ingenting selvsagt. Det er viktig å beholde posisjonen. Samtidig har jeg, da jeg sa ja til å stille, tenkt på at det er store muligheter for at jeg kan bli BU-leder, og er innstilt på å bruke tid og krefter på vervet, sier Normann.

– Kvalifisert kandidat

På spørsmål om hva han ser på som den mest spennende oppgaven å ta fatt på i Nordre Aker, svarer han at helheten i tjenestetilbudet til befolkningen er det viktigste.

– Bydelen er stor og med mange innbyggere. Den har tjenester for de aller minste, til de høyeste aldersgruppene. Det er avgjørende at de som har behov for bydelens hjelp, skal få gode tjenester. Bydelen skal også være en god høringsinstans og en premissgiver for utviklingen av bydelen, sier han.


Leder i Nordre Aker Høyre, Øivind A. Tandberg, er glad for at Erik Kreyberg Normann sa ja til å stille som partiets toppkandidat.

– Erik har veldig lang erfaring fra Høyre. Han har jobbet i kommunen, i sykehussektoren og i næringslivet. Med sin brede bakgrunn og kunnskap er han godt kvalifisert for ta på seg rollen som BU-leder. Han er blant annet opptatt av eldreomsorgen, noe bydelen har ansvaret for. Jeg tror han vil håndtere vervet veldig bra, sier Tandberg.

Per Henry Christiansen

Samtidig roser partilederen den sittende BU-lederen for jobben han har gjort for bydelen.

Per H. Christiansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Per har gjort en veldig bra jobb som BU-leder, i alle saker egentlig. Han er svært engasjert, blant annet har han vært veldig tydelig i saken om fortetting på Nedre Grefsen. Det er nok en stor årsak til at området ble tatt ut som utviklingsområde i kommuneplanen, sier Tandberg, og minner om at Christiansens periode ennå ikke er over, og at det er ett år til valget.

– Per har virkelig gjort en god jobb som BU-leder, og det tror jeg de andre partigruppene også vil mene. Han er en stødig og god leder.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...